Ιδιοκτήτης εταιρειών στο εξωτερικό ο Κασσελάκης παρά τη σχετική απαγόρευση – ΝΔ: «Ο νόμος πάνω από όλους και όλα»

184

Ιδιοκτήτης εταιρειών στο εξωτερικό είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του news247.gr, πράγμα που και ο ίδιος επιβεβαίωσε, δηλώνοντας ότι προτίθεται να τις πουλήσει. Από την πλευρά της, η Πειραιώς απαντά ότι «σε κάθε περίπτωση, ο νόμος πάνω από όλους και όλα».

Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας news247.gr απάντησε με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, το οποίο τον έφερε ως ιδιοκτήτη και νόμιμο εκπρόσωπος της εταιρείας Osios LLC, με έδρα τις ΗΠΑ τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός προκύπτει από τη δανειακή σύμβαση που δόθηκε τα Χριστούγεννα από εταιρεία συμφερόντων του κ. Κασσελάκη προς την εταιρεία Left Media A.E, με στόχο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και να τους καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων. Η δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπεγράφη από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη, που όπως αναφέρεται στο κείμενο, είναι και ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας.

Ολα τα παραπάνω προκαλούν πολλά νομικά και πολιτικά ερωτηματικά καθώς με νόμο που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα το 2016 η συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, με έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή απαγορεύεται. Μάλιστα, όσοι παραβούν τον νόμο, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα συμβουλευθεί τους δικηγόρους του για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο με την πολιτική του ιδιότητα και αν ο νόμος τον αφορά θα πουλήσει τις εταιρίες που έχει στο εξωτερικό.