Ιεράπετρα: Πήρε εξιτήριο ο εννιάχρονος γιος της γυναίκας που καταπλακώθηκε από βράχο και σκοτώθηκε

174

Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου και νοσηλευόταν πήρε το μεσημέρι τη Δευτέρας 31 Οκτωβρίου ο 9χρονος γιος της 45χρονης τουρίστριας από την Σλοβενία που έχασε την ζωή της κατά την φονική πτώση του βράχου στην Αγιά Φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η κατάσταση της υγείας του παιδιού εξ αρχής δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία, ωστόσο λόγω του σοκ και της ταλαιπωρίας που υπέστη κρίθηκε φρόνιμο να νοσηλευτεί. Το αγοράκι αργά το απόγευμα της Κυριακής  ενημερώθηκε από τον πατέρα του για τον τραγικό θάνατο της μητέρας του.

«Αυτονόητο ότι θα γινόταν κατολίσθηση, σε λάθος σημείο το ξενοδοχείο» λέει ο Λέκκας

Μιλώντας στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο συνέβη η τραγωδία ήταν σε ένα πολύ κακό σημείο και πως ήταν αυτονόητο πως κάποια στιγμή θα γινόταν κατολίσθηηση.

Αναλυτικά όσα είπε στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας:

«Το συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια βρίσκονται σε λάθος θέση. Μετά από πολλές παρεμβάσεις και τεχνικά έργα θα έπρεπε να βρίσκονται σε εκείνο το σημείο .Ουσιαστικά στην περιοχή θα εκδηλωνόταν η κατολίσθηση, είναι αυτονόητο ότι θα είχαμε κάποια στιγμή κατολίσθηση. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από αυξημένη επικινδυνότητα. Το 1980 που χτίστηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να αποφεύγονται τέτοιες κατασκευές αλλά και στη συνέχεια δεν έγινε τίποτα. Η περιοχή έχει αυξημένες μορφολογικές κλίσεις, μεγάλοι βράχοι κρέμονται στο συγκεκριμένο σημείο και δευτερεύοντα ρόλο έπαιξαν στην επιτάχυνση του φαινομένου οι έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε στη Σητεία πριν από δεκαπέντε ημέρες».

Ο βράχος που αποκολλήθηκε από το όρος «Πύργος» πάνω από τον κόλπο της περιοχής δημιούργησε τρόμο στους κάτοικους της περιοχής. «Αν αποκολληθεί ένας μεγάλος όγκος που βρίσκεται στο σημείο και κατρακυλήσει στην πλαγιά όπως το βράδυ του Σαββάτου τότε κινδυνεύει ολόκληρος ο οικισμός» λένε οι κάτοικοι, σύμφωνα με το neakriti.