Λάρισα: Ιερόσυλοι βανδάλισαν τον Άγιο Αχίλλειο με συνθήματα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ – «Δεν φοβόμαστε» απαντά ο Μητροπολίτης

263

Εικόνα βανδαλισμού αντίκρυσαν τα ξημερώματα κληρικοί και πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου, για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στην οποία θα γινόταν η ανάγνωση της συνοδικής εγκυκλίου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας συνθήματα. «Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς» έγραψαν σε ένα σημείο ενώ σε ένα άλλο σημειώνουν «όχι στη βία ναι στη λεσβία».

Μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν χυδαιότητες κατά του μητροπολίτη Λαρίσης ενώ στα σκαλοπάτια διακωμωδούν το πρόσωπο της Παναγίας.

Η απάντηση του Μητροπολίτη Λαρίσης
«Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε», ήταν η πρώτη αντίδραση του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.