Ηλιόπουλος: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ψήφος στη σταθερότητα

263

«Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

«Σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που ακούει τους πάντες και δεν γνωρίζει τίποτα. Δεν γνώριζε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, δεν γνώριζε για τον Χειμάρα και τον Παπαθανάση, δεν γνώριζε για την κατάσταση στα τρένα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν έχει κλείσει και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πρέπει, επίσης, να δώσει απαντήσεις και για τις παρακολουθήσεις. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν γνώριζε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε για δύο χρόνια την ηγεσία του στρατού. Κάνει κακό στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όταν στους “New York Times” δημοσιεύεται άρθρο για την παρακολούθηση της ‘Αρτεμις Σίφορντ επί δύο χρόνια από την ΕΥΠ, Αμερικανίδας υπηκόου που βρισκόταν στην Ελλάδα και ήταν συνεργάτιδα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πάμε σε εκλογές και ακόμα δεν θα έχει εξηγήσει για ποιο λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση εκλεγμένος ευρωβουλευτής και υποψήφιος, τότε, αρχηγός του τρίτου κόμματος».

Αναφέρθηκε στο θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών λέγοντας: «Η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών κατανοεί ότι πιθανότατα το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ένα σχήμα συνεργασίας. Η αλαζονική στάση του κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνουμε συνεχώς εκλογές μέχρι να βγει αυτοδύναμος ο ίδιος, έχει καταρρεύσει. Με αυτήν την έννοια, η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ψήφος στη σταθερότητα. Εμείς επιμένουμε ότι η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να δώσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας».

Εξήγησε την θέση του λέγοντας: «Ακριβώς για αυτό το λόγο πρέπει να συζητήσουμε για το πρόγραμμα. Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, γιατί αυτό σημαίνει δημόσιο σύστημα υγείας. Θα επαναφέρει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για όλους, έτσι ώστε να μην ισχύει ο “νόμος” Πάτση για τους πολίτες και ο “νόμος” Παπαθανάση για τα κυβερνητικά στελέχη του κ. Μητσοτάκη.

Θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και την επιθεώρηση εργασίας, έτσι ώστε να έχουμε κανόνες στην αγορά εργασίας και να μη ζούμε τη ζούγκλα που υπάρχει τώρα. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα πάρει άμεσα μέτρα για την αισχροκέρδεια, όπως το πλαφόν στο ρεύμα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη και θα δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Επομένως, στη βάση αυτών των συγκεκριμένων προγραμματικών σημείων, επιμένουμε ότι μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης και συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του πρωθυπουργού, παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αντλεί τη νομιμοποίησή του από την ψήφο των πολιτών και όχι από άλλου τύπου διαδικασίες».