Ηλιόπουλος: Να ακούσουμε τους εργαζόμενους που μιλούσαν για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο

213

«Όσοι μιλάμε αυτή τη στιγμή, πρέπει πρώτα απ’ όλα να δείχνουμε σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στο φόντο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Χρειάζεται επίσης να ακούσουμε με προσοχή τους ανθρώπους οι οποίοι μιλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, να ακούσουμε με προσοχή αυτά που έλεγαν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο εδώ και πολύ καιρό. Χαρακτηριστικά, είχαν γίνει τρία συγκεκριμένα εξώδικα, 7 Σεπτεμβρίου του ’21, 8 Μαρτίου του ’22, 31 Οκτωβρίου του ‘22», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτοί οι άνθρωποι, τα σωματεία της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καλούν σε συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα. Στην ανακοίνωση που έβγαλαν έχουν γράψει κάτι συγκλονιστικό: «μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι»!», είπε.

«Να ακούσουμε όμως και τους μαθητές που όλες αυτές τις μέρες κάνουν τις δικές τους κινητοποιήσεις, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από πάρα πολλά σχολεία της χώρας, στις οποίες οι μαθητές σχηματίζουν με τις τσάντες τους τη φράση “πάρε με όταν φτάσεις”», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Μια ολόκληρη γενιά αισθάνεται ότι εκτροχιάστηκε η χώρα», υπογράμμισε και δήλωσε: «σεβασμός στα θύματα σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια, χρειάζονται απαντήσεις».

«Τα προηγούμενα χρόνια σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς υπήρχαν τρία έμπειρα στελέχη ευθύνης, δύο σταθμάρχες και ένας κλειδούχος. Από αυτό, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε μόνο έναν άνθρωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΣΕ είχε 1.200 εργαζόμενους και έχει μείνει με 750. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η διπλή γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το 2018, το τραγικό αυτό δυστύχημα συνέβη σε διπλή γραμμή. Αυτό δείχνει ότι τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα και βαθύτερα», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο έργο της τηλεδιοίκησης, είπε: «η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε ένα έργο υπό εκτέλεση, το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2020». «Και από τότε και οι μηχανοδηγοί ρωτάνε πού είναι το έργο…», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.