Ηλιόπουλος: Όποιος λέει ότι εμείς υπονομεύσαμε τον Τσίπρα προφανώς θεωρεί τον πρώην πρόεδρο ηλίθιο

5098

Δεν έχουν τέλος τα εσωκομματικικά μαχαιρώματα και οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ώρες μετά την ανεξαρτητοποίηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε με συνέντευξη του στους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου περί υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι όποιος διατυπώνει τέτοιους ισχυρισμούς «προφανώς θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ηλίθιο».

«Συγχωρέστε με που το λέω. Όποιος θεωρεί ότι ο Τσίπρας, που έμεινε όρθιος απένταντι στον Σόιμπλε, υπονομεύθηκε από την Αχτσιόγλου ή τον Ηλιόπουλο, αυτό είναι μια καλή επιστημονική φαντασία αλλά είναι καλό να μένει έξω από την πολιτική» πρόσθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη συνένταυξή του στο Action 24 είπε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα με τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε δε, ότι είναι πολύ πιθανό την ευθύνη της νέας ΚΟ να αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Είναι ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο, δεν έχει κλείσει όμως. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να ανταπεξέλθει πάρα πολύ καλά σε αυτή τη δουλειά και να μας κάνει χαρούμενους και υπερήφανους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση της Κουμουνδούρου, πως τα στελέχη που αποχώρησαν σήμερα δεν ήθελαν να δεχθούν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, και τόνισε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σε πορεία φθοράς», καθώς σε τέσσερις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα.

«Μας κατηγορεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνηθήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την πραγματικότητα. Γιατί εμείς λέμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν στον γκρεμό, άρα πρέπει να συζητήσουμε τους πολιτικούς λόγους που δεν πηγαίνουν καλά. Η απάντηση είναι ο εσωτερικός εχθρός, η πέμπτη φάλαγγα, τα βαρίδια. Αυτό είναι σχήμα που σε γλιτώνει από πολλές κακοτοπιές, δεν χρειάζεται να συζητήσεις τίποτα, αφού για το κακό αποτέλεσμα φταίει πάντα ένας υπονομευτής», συμπλήρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του Παύλου Πολάκη για τις αποχωρήσεις, απάντησε: «Δεν θα μπούμε σε έναν εμφύλιο με τον Παύλο, τον νέο πρόεδρο ή τη νέα ηγετική ομάδα, γιατί δεν είναι αυτό το ζήτημά μας».

Πάντως, όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, αν ο Παύλος Πολάκης δεν είχε τον ρόλο του υπερσυντονιστή, παραδέχθηκε: «Ήταν ένα από τα κρίσιμα ζητήματα. Όχι μόνο αυτός, συνολικά το format της νέας ηγετικής ομάδας».