Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό: Αναχαίτισε αλιευτικό υπό σημαία Ιράν που είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές

186

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 29.3.2024 ότι σκάφη του αναχαίτισαν στη θάλασσα του Ομάν ιρανικό αλιευτικό που φέρεται να καταλήφθηκε από Σομαλούς πειρατές.

Δυο σκάφη του αναχαίτισαν το FV Al Kamar 786, υπό σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, περίπου 165 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το υεμενίτικο νησί Σοκότρα, όχι μακριά από το ανατολικό άκρο της Σομαλίας.

Βρίσκεται «σε εξέλιξη επιχείρηση του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού για να σωθεί το καταληφθέν πλοίο και το πλήρωμά του», ανέφερε εκπρόσωπος του ΠΝ της Ινδίας μέσω X.

Κατά την ίδια πηγή, πάνω το σκάφος βρίσκονται εννιά οπλισμένοι πειρατές. Δεν διευκρινίστηκε πόσα είναι τα μέλη του πληρώματος.

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί στα ανοικτά της Σομαλίας από το 2008. Ενέτεινε από την περασμένη χρονιά τις επιχειρήσεις του εναντίον της πειρατείας, λόγω της αναζωπύρωσης των επιθέσεων, ειδικά στη θάλασσα του Ομάν, καθώς και από τους αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, στην Ερυθρά Θάλασσα, εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό απελευθέρωσε τα 19 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MV Ruen, υπό σημαία Μάλτας, που είχαν καταλάβει τον Δεκέμβριο σομαλοί πειρατές.

Το Σάββατο, οδήγησε στη Μουμπάι 35 Σομαλούς, που κατηγορούνται πως είναι πειρατές, για να δικαστούν σε ινδικό δικαστήριο.

Πηγή: OnAlert.GR