ΗΠΑ: Καλπάζει ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις με προβάδισμα 6% επί του Μπάιντεν – Κερδίζει με διαφορά και τις επτά κρίσιμες πολιτείες

210

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Μια δημοσκόπηση της Rasmussen Reports που δημοσιεύθηκε την Τρίτη έδειξε ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε μια αντιπαράθεση κατά έξι μονάδες, συγκεντρώνοντας 47 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 41 ποσοστιαίων μονάδων του Μπάιντεν. Άλλο ένα εννέα τοις εκατό υποστηρίζει «κάποιον άλλο υποψήφιο» και δύο τοις εκατό δηλώνουν αναποφάσιστοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το σενάριο, ο Τραμπ παίρνει διψήφιο προβάδισμα στους ανεξάρτητους, διαθέτοντας πλεονέκτημα 16 μονάδων έναντι του νυν προέδρου.

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες ποιον θα υποστήριζαν σε μια προεδρική αναμέτρηση, όταν συμπεριλαμβάνονται και υποψήφιοι τρίτων κομμάτων. Και πάλι, σε αυτό το σενάριο, ο Τραμπ διατηρεί προβάδισμα με 43% υποστήριξη έναντι 37% υποστήριξης του Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο. Άλλο ένα 12 τοις εκατό επιλέγει τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, το πέντε τοις εκατό υποστηρίζει «κάποιον άλλο υποψήφιο» και το τρία τοις εκατό παραμένει αβέβαιο. Σε αυτό το σκηνικό, ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα μεταξύ των ανεξάρτητων, καθώς προηγείται του Μπάιντεν κατά δέκα μονάδες.

Η εν λόγω έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στις 13-15 Φεβρουαρίου 2024, μεταξύ 868 πιθανών ψηφοφόρων, έχει περιθώριο σφάλματος ± τρία τοις εκατό:

Μια άλλη έρευνα, αυτή τη φορά από την HarrisX, βρήκε τον Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν κατά εννέα μονάδες σε εθνικό επίπεδο – 47% έναντι 38% του Μπάιντεν – μεταξύ όλων των ψηφοφόρων. Για άλλη μια φορά, ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν μεταξύ των ανεξάρτητων, αυτή τη φορά κατά δέκα μονάδες – 40 τοις εκατό έναντι 30 τοις εκατό του Μπάιντεν. Άλλο ένα 30 τοις εκατό παραμένει αβέβαιο:

Αυτή η τάση του Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν δε συμβαίνει μόνο σε εθνικό επίπεδο, καθώς πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι ο Τραμπ υπερέχει έναντι του πιθανού Δημοκρατικού αντιπάλου του και σε πολιτειακό επίπεδο. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg News/Morning Consult, για παράδειγμα, δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε επτά από τις επτά αμφιταλαντευόμενες πολιτείες, όπως αναλύει το Breitbart News:

Το προβάδισμα του Τραμπ στα «swing states»

Η κατάταξη ανά πολιτεία:

 • Αριζόνα: Τραμπ 47 / Μπάιντεν 44 – Τραμπ +3
 • Τζόρτζια: Μπάιντεν 41 – Τραμπ +8
 • Μίσιγκαν: Ο Τραμπ κερδίζει το χτύπημα του Τραμπ: Μίτσιγκαν: Τραμπ 47 / Μπάιντεν 42 – Τραμπ +5
 • Νεβάδα: Μπάιντεν 40 – Τραμπ +8
 • Βόρεια Καρολίνα: Μπάιντεν 39 – Τραμπ +10
 • Πενσυλβάνια: Τραμπ 48 / Μπάιντεν 45 – Τραμπ +3
 • Ουισκόνσιν: Μπάιντεν 44 – Τραμπ +5

Η εικόνα με τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ στο ψηφοδέλτιο. Οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (Κόρνελ Ουέστ, Τζιλ Στάιν) κερδίζουν μόνο ένα ή δύο πόντους:

 • Αριζόνα: Κένεντι 10 – Τραμπ +8
 • Γεωργία: Κένεντι 8 – Τραμπ +7
 • Κένεντι 8 – Τραμπ +6
 • Νεβάδα: Κένεντι 12 – Τραμπ +12
 • Βόρεια Καρολίνα: Κένεντι 9 – Τραμπ +13
 • Πενσυλβάνια: Τραμπ 43 / Μπάιντεν 40 / Κένεντι 7 – Τραμπ +3
 • Ουισκόνσιν: Κένεντι 10 – Τραμπ +8

Μιλώντας για την πιθανή αναμέτρηση τον Δεκέμβριο, ο Τραμπ δήλωσε στο Breitbart News ότι ο Μπάιντεν είναι «απατεώνας», «αχρείος» και «κακός άνθρωπος».

«Αλλά στη ζωή του, ήταν πάντα σε θέση να πείσει τους ανθρώπους ότι είναι αυτός ο πραγματικά καλός τύπος. Γελάω όταν λένε: ‘Ο Τραμπ είναι ο κακός και αυτός είναι ο καλός’. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει καταφέρει να κάνει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε τα διαπιστευτήριά του. Όταν τον συγκρίνεις σήμερα με 15 ή 20 χρόνια πριν, είναι διαφορετικός τύπος. Ο τύπος δεν μπορεί να μιλήσει. Ο τύπος δεν μπορεί να βάλει δύο προτάσεις μαζί», είπε.

Πηγή: NewsFire.GR