Ηράκλειο: Διαφορετικές εκδοχές για το μοιραίο βράδυ του πυροβολισμού – «Μεροληπτική η στάση της αστυνομίας»

775

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως, σύμφωνα με την πλευρά του 29χρονου θύματος από τη Μεσαρά Ηρακλείου. Αμφισβητεί τα όσα ισχυρίζεται ο 22χρονος κατηγορούμενος για το πώς έγινε το περιστατικό μετά από τα βίντεο ντοκουμέντα που αποκάλυψε το Live News.

Η υπερασπιστική γραμμή του 22χρονου κατηγορούμενου λέει πως το μοιραίο βράδυ του πυροβολισμού μετά από τη λογομαχία μέσα από τα αυτοκίνητα θύματος και δράστη στο Ηράκλειο, το θύμα ενώ έδειξε να αποχωρεί προς άλλη κατεύθυνση, λίγο αργότερα επέστρεψε και άρχισε να ακολουθεί τον κατηγορούμενο.

 

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο του 29χρονου βαριά τραυματία από τον πυροβολισμό του 22χρονου, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, στοχοποιώντας την αστυνομία για μεροληψία.

«Υπάρχουν και άλλα βίντεο από τα οποία προκύπτει η όλη κακοποιητική συμπεριφορά και αποδεικνύεται ότι η εγκληματική πράξη ήταν μία ήρεμα σχεδιασμένη πράξη. Με αυτά που έχω πληροφορηθεί από την οικογένεια του θύματος και από το οικογενειακό περιβάλλον, η αστυνομία στην περιφέρεια εκεί έχει επιδείξει ιδιαίτερα μεροληπτική στάση εις βάρος των δραστών».

 

Ηράκλειο – Αλέξης Κούγιας: «Να επεκταθεί η ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα»
Όσο η κατάσταση της υγείας του 29χρονου βελτιώνεται μέρα με τη μέρα αρχίζει να περιγράφει τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου και να σκιαγραφεί τουλάχιστον άλλα 5 πρόσωπα που ήταν παρόντες σύμφωνα με τον ίδιο.

«Το παιδί άρχισε να συνέρχεται και τώρα άρχισε να μιλάει κανονικά και αυτό που μετέφερε είναι ότι ο δράστης δεν είναι ένας, είναι τουλάχιστον πέντε. Εμείς θα ζητήσουμε να επεκταθεί η ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο πατέρας του 22χρονου κατηγορούμενου μιλώντας αποκλειστικά στο Live News ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του 29χρονου.

«Με του παιδιού τον πατέρα εμείς τα είχαμε πάρα πολύ καλά και σήμερα κιόλας μιλήσαμε στο δικαστήριο για λίγο. Του είπα ότι εμείς προβλήματα δεν είχαμε, ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και εγώ στον πόνο του μαζί του είμαι αλλά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν δεν είναι. Λυπούμαστε γι’ αυτό το περιστατικό. Ζητούμε ένα μεγάλο συγγνώμη στην οικογένεια»

Ηράκλειο: «Ο φόβος και τρόμος του χωριού»
«Είναι ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Είναι παραβατικό παιδί στην περιοχή. Όλη η οικογένεια. Ουέ και αλίμονο αν μιλήσουμε», εξιστορεί μάρτυρας στο Live News.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της εκπομπής του MEGA, ο 22χρονος είχε εμπλακεί και σε άλλο περιστατικό βίας:

«Επιτέθηκε σε ένα παιδί επειδή συνόδευε δύο κοπέλες, έτσι χωρίς αιτία, και το παιδί αυτό έχει κάνει τρεις εγχειρήσεις στο μάγουλο τώρα».

«Μία ζωή μπλεξίματα με την αστυνομία. Είναι άνθρωποι της νύχτας. Μία ζωή με τα όπλα, μία ζωή με τις απειλές. Η περιοχή μας από αυτούς τους ανθρώπους υποφέρει».

Ο 22χρονος κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Αυγούστου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας.