Ισραήλ: 600 στελέχη του Ισραηλινού στρατού έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με την Χαμάς

1143

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 600 μέλη του από την 7η Οκτωβρίου 2023, την ημέρα που άρχισε ο πόλεμος με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Ναντάβ Κόεν, 2ο ετών, από τη Χάιφα (…) έπεσε στη μάχη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων που αναρτήθηκε στον ιστότοπό τους, γεγονός που αύξησε στους 600 τον αριθμό των μελών του στρατού του Ισραήλ που έχουν σκοτωθεί εντός χώρας και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από το ξέσπασμα της σύρραξης (σ.σ. τουλάχιστον κατά τον επίσημο απολογισμό).

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο ισραηλινός φαίνεται πως απέσυρε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου και ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες νωρίς το πρωί. Τα άρματα και τα άλλα οχήματα βγήκαν από τον περίβολο του νοσοκομείου, όπου είχαν εισβάλει δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του AFP, τα άρματα άνοιξαν πυρ για να καλύψουν την αποχώρησή τους και έφυγαν από τη συνοικία Ρίμαλ προς νοτιοδυτική κατεύθυνση στην πόλη της Γάζας, προς τη συνοικία Τελ αλ Χάουα. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει πως απέσυρε τις δυνάμεις του από το νοσοκομείο ως αυτό το στάδιο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: OnAlert.GR