Ισραηλινή ακτιβίστρια: Μέσα στα όπλα της Χαμάς και οι βιασμοί, υπήρχε ειδικό σχέδιο, πρέπει να αντιδράσει ο ΟΗΕ

153
ISIS

Μετά τις φρικιαστικές αποκαλύψεις περί αλλεπάλληλων βιασμών από τρομοκράτες της Χαμάς σε βάρος τόσο γυναικών όσο και ανδρών, το BBC παρουσιάζει μία εμπεριστατωμένη μελέτη, ρίχνοντας μία πιο διεισδυτική ματιά στο ζήτημα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, που επικαλείται δηλώσεις Ισραηλινής δικηγόρου και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών, η Χαμάς είχε ένα προμελετημένο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα χρησιμοποιούσε τη σεξουαλική βία ως όπλο στον πόλεμο.

Η Ρουθ Καλμπερίν Καντάρι εξηγεί ότι οι εικόνες και οι πληροφορίες που έλαβε από πληθώρα γυναικών, σε διάφορα σημεία, δεν άφησαν αμφιβολία για το ενδεχόμενο βιασμού τους.

Την ίδια στιγμή, εντείνεται ο θυμός για την καθυστέρηση από όργανα των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσουν κατηγορίες περί σεξουαλικών εγκλημάτων στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, συλλέγει όλο και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.

Το τοπίο δεν είναι ακόμη απολύτως ξεκαθαρό, όμως η ισραηλινή αστυνομία επισημαίνει ότι έχει συλλέξει πάνω από 1.500 καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και υγειονομικούς.

Μία ευρεία γκάμα σεξουαλικών εγκλημάτων από βιασμούς μέχρι ακρωτηριασμούς ερευνώνται από την αστυνομία.

H ακτιβίστρια, που θήτευσε επί 12 χρόνια ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας κι εργαζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών, τόνισε ότι μαζί με άλλους καλεί το Σώμα να αναγνωρίσει τα σεξουαλικά αυτά εγκλήματα της Χαμάς, ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Μέχρι και πριν από μία βδομάδα κανείς δεν χρησιμοποιούσε ανοιχτά τη λέξη ”σεξουαλική βία”. Τους πήρε αρκετές εβδομάδες. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να απαντήσει στο γιατί καθυστέρησε» προσθέτει η Ισραηλινή.