Ήταν η κεταμίνη η αιτία θανάτου του αγαπημένου Chandler;

272

Ποινική έρευνα για τον θάνατο του πρωταγωνιστή της σειράς «Friends» Μάθιου Πέρι τον περασμένο χρόνο ξεκίνησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο Μάθιου Πέρι, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στην επιτυχημένη κωμική σειρά, πέθανε στις 28 Οκτωβρίου στην κατοικία του στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 54 ετών. Ως αιτία θανάτου του ηθοποιού αναφέρθηκαν οι «οξείες παρενέργειες κεταμίνης».

Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του. Επτά μήνες μετά τον θάνατό του, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί πώς βρέθηκε στην κατοχή του τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης.

Ο ηθοποιός έδινε χρόνια μάχη με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και είχε μιλήσει δημόσια για τον εθισμό του και την απόφαση να απεξαρτηθεί. Όμως τους τελευταίους 19 μήνες δήλωνε νηφάλιος και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργεί ερωτηματικά η εύρεση τόσο μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό του.

«Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματος του, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα θα ήταν τόσο από την καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και από την αναπνευστική καταστολή» αναφέρεται στη νεκροψία.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες και η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ξεκίνησαν από κοινού ποινική έρευνα για τον θάνατό του και το πως ο ηθοποιός είχε τόσο υψηλά επίπεδα ναρκωτικών στον οργανισμό και στην κατοχή του.

Στη νεκροψία, καταγράφονται επίσης ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού στα οπιοειδή, ως παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του, ο οποίος κρίθηκε ως ατύχημα εκείνη την εποχή.

Ο Πέρι έπαιρνε ιατρικά επιτηρούμενες θεραπείες κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος και η έκθεση σημειώνει ότι η τελευταία συνταγογραφούμενη θεραπεία κεταμίνης έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ