Καιρός: Πού θα πέσει χιόνι την Τρίτη – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

290

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα υπάρξει από την Δευτέρα και τα δυτικά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η Τρίτη (10/11).

Σύμφωνα με την πρόγνωση Αρναούτογλου ο καιρός την Δευτέρα θα έχει βροχές στα δυτικά με αλλαγή φοράς των ανέμων από βοριάδες σε νοτιάδες έντασης έως και 7 μποφόρ.

Την Τρίτη στο «μενού» του καιρού θα προστεθούν και τα χιόνια αλλά σε περιοχές πάνω από τα 1.500 μέτρα κατά μέσο όρο – στην Πελοπόννησο και υψηλότερα – με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην κεντρική και δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να το γυρίσει στο σε χιόνι και σε περιοχές λίγο κάτω από τα 1.00 μέτρα.

Όσον αφορά τους ανέμους για την Τρίτη αυτοί θα παραμείνουν νοτιάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά βοριάδες στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο γεγονός που θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Τρίτης.

Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν φαίνεται να κρατάει πέραν της Τετάρτης (11/1) με τον Σάκη Αρναούτογλου να εκτιμά ότι ο καιρός από τις 12-13 Ιανουαρίου «θα μαλακώσει».