Κασσελάκης: Τι λένε οι ειδικοί για τη γλώσσα του σώματος στη πρώτη συνέντευξή του

873

Πολύ καλά «διαβασμένος» στην γλώσσα του σώματος αποδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς που αποκωδικοποίησαν την γλώσσα του σώματος του Στέφανου Κασσελάκη στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άνετος, χαλαρός, χωρίς φλύαρες κινήσεις των χεριών και διαθέσιμος για συζήτηση. Οι αναφορές του στους νέους, αλλά και στην Αριστερά, ήταν μια προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει το στίγμα της ιδεολογικής του ταυτότητας. Το εάν τα κατάφερε είναι κάτι που θα κριθεί με τον καιρό.

Ειδικότερα, η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφάνου Κασσελακη έδωσε ειδήσεις και «τροφή» στους επικοινωνιολόγους. Οι ειδικοί κοίταξαν πίσω από τις απαντήσεις του, αποκωδικοποιώντας ακόμη και τη γλώσσα του σώματός του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τις προθέσεις του με το «καλησπέρα». Πριν καν μπει στο στούντιο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, χαμογελαστός και casual ντυμένος έφτασε στις εγκαταστάσεις του Star και χαιρέτηε τους πάντες… Ακόμη και την μασκότ του καναλιού, τον Μπόκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε selfies και επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Επί 35 λεπτά απαντούσε στις ερωτήσεις της Μάρας Ζαχαρέα. Και αυτή τη φορά δεν είχε κάποιον στο πλευρό του, ούτε σημειώσεις, ούτε κινητό.

«Η στάση του σώματος ήταν ευθυτενής, όμως δεν ήταν στημένος, δεν είχε αυτό το “είμαι σφιγμένος”. Ήταν χαλαρός, με μια κίνηση ελαφρά προς τα εμπρός, δήλωνε ” είμαι ανοιχτός προς εσάς να κουβεντιάσω”. Φαντάζομαι ότι έχει άγχος, δεν είναι ανόητος. Ενδεχομένως να είχε και μια άγνοια κινδύνου», δήλωσε η λογοπαθολόγος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Επικοινωνίας, Μαρία Ρουσοχατζάκη.

«Τα χέρια του ναι μεν τα κουνούσε  αρχικά, αλλά ούτε από αμηχανία πύτε φλύαρα. Ήταν σαν να χρωμάτιζε παραπάνω τις προτάσεις που ήθελε να πει, τις φράσεις που ήθελε να τονίσει», τόνισε η κ. Ρουσοχατζάκη.

Από την άλλη, ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας Ηλίας Τσαουσάκης υποστήριξε: «Ήταν σαφής η πρόθεση Κασσελάκη, σε όλη τη συνέντευξη, να προσδιοριστεί ιδεολογικά. Να δώσει καθαρό στίγμα, την ταυτότητά του. Κοιτώντας και μέσα στο κόμμα του και έξω από αυτό. Ήταν ένας από τους στόχους της συνέντευξης και ένας από τους στόχους της προεκλογικής εκστρατείας».

«Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης προσπάθησε να φανεί προετοιμασμένος στα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως σε θέματα που αφορούν τους νέους, με θέσεις και προτάσεις. Γενικές τις περισσότερες φορές για τον μέσο τηλεθεατή», πρόσθεσε ο κ. Τσαουσάκης.