Καύσωνας – Προειδοποίηση Γεωργιάδη σε επιχειρήσεις: Παύση εργασίας 12:00-16:00, αλλιώς πρόστιμο

13997

Αυστηρό μήνυμα προς τις επιχειρήσεις να τηρούν την υπουργική απόφαση για την προστασία των εργαζόμενων από τον καύσωνα απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Παρακαλώ τις επιχειρήσεις να τηρήσουν την υπουργική απόφαση για το ωράριο εργασίας (12:00 – 16:00) , ειδάλλως θα υπάρξει άμεση παρέμβαση από την επιθεώρηση εργασίας – την ίδια μέρα – για να επιβάλει τα πρόστιμα», είπε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση της κυρίας Αθηνάς Λινού (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο ίδιος σημείωσε τα εξής: «Την προηγούμενη Δευτέρα, συγκάλεσα στο υπουργείο εργασίας σύσκεψη με τη συμμετοχή ΕΜΥ, γιατρών εργασίας, υπηρεσιών και του κ. Σπανάκη. Ακολούθως, εκδώσαμε αναλυτική εγκύκλιο για πως πρέπει να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και την επομένη μέρα, για να δώσω μεγαλύτερη ισχύ τη, μετατρέψαμε σε υπουργική απόφαση, με παύση υποχρεωτικά 12:00 – 16:00 εκεί που η κατάσταση φτάνει στο μαύρο».

«Το πρόστιμο παραβίασης είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Σήμερα έχω ζητήσει από την επιθεώρηση να με ενημερώσει. Μέχρι τώρα δεν έχω ενημέρωση για παραβίαση. Φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό, οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται. Δεν μου αρέσει να βάζω πρόστιμα αλλά οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με ασφάλεια» προειδοποίησε δε.