Κληρονομιά Τράγκα: Η Μαρία Καρρά καλείται να δώσει εξηγήσεις για αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία 30 εκατ. ευρώ

182

Να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικών, καλείται σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Καρρά, δημοσιογράφος, σύζυγος του εκλιπόντος εκδότη Γιώργου Τράγκα.

Η κλήτευση της κυρία Καρρά σε εξηγήσεις και δη για κακουργήματα αφορά σε αδικήματα που σχετίζονται με την μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης αλλά και με υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες.

Πρόκειται για δυο ξεχωριστά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, τα οποία τελέστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε βάθος δεκαετίας, διάστημα κατά το οποίο η κυρία Καρρά φέρεται να μην δήλωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, από τον έλεγχο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και του επικεφαλής της Χαρ. Βουρλιώτη διαπιστώθηκε πως η χήρα του Γ. Τράγκα, απέκρυπτε κάθε χρόνο ποσό περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυρία Καρρά δεν υπέβαλε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ποτέ κατά το χρονικό διάστημα από το 2017 έως το 2022. Επιπλέον, κατέθεσε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες κατά την πενταετία 2012-2016.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της συνέταξε πόρισμα που διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία και ξεκίνησε αμέσως διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, η κυρία Καρρά κλήθηκε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις πλην όμως αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει το σχετικό υπόμνημά της.