Κορωνοϊός: Τι ποσοστό των Ελλήνων πρέπει να εμβολιαστεί για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία

911

Στην πράξη είναι πιο περίπλοκο από έναν από αριθμό.

 

Με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα να έχουν αρχίσει να «ρολάρουν» και όλους τους πολίτες άνω των 18 να εμβολιάζονται με όλα τα διαθέσιμα (ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα) εμβόλιο το ερώτημα στα χείλη όλων είναι τι ποσοστό των Ελλήνων πρέπει να εμβολιαστεί για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε θέσει υπό έλεγχο την πανδημία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, είπε πως «ξεκινήσαμε λέγοντας πως πρέπει να είναι στο 60-70%», ωστόσο εξήγησε πως «στην πράξη είναι πιο περίπλοκο».

Σημαντικό να εμβολιαστούν οι νέοι

«Μπορούμε να έχουμε 60% και να μην έχουμε εμβολιάσει τους νέους» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι σημαντικό το ποσοστό των εμβολιασμένων να είναι στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες -αφήνοντας έξω τα παιδιά-.

Για τον ίδιο το 60% είναι ένα ορόσημο, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς αυτός είναι ο στόχος που πρέπει οπωσδήποτε να τον ξεπεράσουμε.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο καλύτερα» συνεχίζει το μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς οι μεταλλάξεις της COVID-19 δείχνουν ότι πέφτει -σε ένα μικρό ποσοστό- η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.

«Όσο υψηλότερο ποσοστό καταφέρουμε, τόσο πιο αποτελεσματικά και γρήγορα θα καταφέρουμε να δαμάσουμε τις μεταλλάξεις» κατέληξε ο ειδικός.

Δείτε την ενημέρωση