Κουρτς: Εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca

391

Έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου.

 

Έπειτα από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των άλλων μελών της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων, την πρώτη δόση του εμβολίου της εταιρείας AstraZenenca έλαβε τώρα και ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο εμβολιασμός του πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη στο πλαίσιο των εμβολιασμών στους χώρους εργασίας.

“Χαίρομαι, όπως πολλοί άλλοι, για τον εμβολιασμό, επειδή είναι το κλειδί στην κατεύθυνση της κανονικότητας”, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος σε σημερινή ανακοίνωσή του καλώντας όλους να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων εμβολιασμού και να εμβολιαστούν.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας στη Βιέννη επισημαίνεται ότι ήδη τα δύο τρίτα εκείνων που επιθυμούν να εμβολιαστούν έχουν εμβολιαστεί.

“Έπειτα από την έναρξη τον χειμώνα των εμβολιασμών των μεγαλύτερων ηλικιών και των ομάδων κινδύνου ήλθε στο μεταξύ η σειρά των νεότερων σε ηλικία, και μαζί τους και του Σεμπάστιαν Κουρτς, με τα 34 του χρόνια, και μάλιστα στο πλαίσιο εμβολιασμού σε χώρους εργασίας στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σε αντίθεση με αρκετές άλλες χώρες, στην Αυστρία οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca δεν διακόπηκαν σε καμία στιγμή, αλλά συνεχίστηκαν και συνεχίζονται κανονικά με τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί στο εξωτερικό ως προς ενδεχόμενη “επικινδυνότητά” του να έχουν αντικρουστεί από διάφορους επιστήμονες και φορείς.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς απορρίπτοντας την κριτική που ασκούνταν στη χώρα του για το εμβόλιο της AstraZeneca δήλωνε επανειλημμένα ότι θα ήθελε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο αυτής της εταιρείας, κάτι που συνέβη τώρα, έχοντας πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ως προς την διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra σε αρκετές χώρες ο καγκελάριος είχε αναφέρει ήδη προ διμήνου ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από ειδικούς και ότι “όλες οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έδειξαν να υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό σε περιπτώσεις θανάτου”.

Στην Αυστρία, ήδη από τις αρχές Μαρτίου, επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού είχαν επισημάνει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων που είχαν εμφανιστεί στην ίδια την χώρα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν έδιναν καμία ένδειξη ότι αυτό συμβαίνει συχνότερα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Επίσης είχαν επισημάνει ότι “εάν αναστείλουμε τον εμβολιασμό με την AstraZeneca στην Αυστρία θα έχουμε μεγαλύτερο κενό και δεν θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους”.

“Αυτό θα σήμαινε μεγάλο αριθμό μολύνσεων και θανάτων και άρα θα πρέπει πάντα να γίνεται εκτίμηση κινδύνου-οφέλους, η οποία σε αυτήν την περίπτωση κλίνει σαφώς υπέρ του εμβολιασμού με AstraZeneca”, σημείωναν οι ίδιοι.