Κοζάνη: Άδειασαν μονοκατοικία ενώ οι ένοικοι ήταν στην εκκλησία

434

Στην εκκλησία είχαν πάει τα μέλη μιας οικογένειας το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης και άγνωστοι διαρρήκτες βρήκαν την ευκαιρία να παραβιάσουν μια μπαλκονόπορτα της μονοκατοικίας τους στην συνοικία «Πλατάνια» της Κοζάνης, να κάνουν άνω-κάτω τα δωμάτια και να διαφύγουν με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Παρόλο που η μονοκατοικία βρίσκεται πολύ κοντά σε αρκετά άλλα σπίτια και πολυκατοικίες, κανείς δεν αντιλήφθηκε τους «ποντικούς» που έδρασαν ανενόχλητοι. Οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν μπροστά σε σκηνικό λεηλασίας όταν επέστρεψαν και ειδοποίησαν την Ασφάλεια, οι αστυνομικοί της οποίας πήραν αποτυπώματα και αναζητούν υλικό από κάμερες παρακείμενων σπιτιών, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Ανήλικη ξάφρισε κοσμήματα από σπίτι

Στο σπίτι ενός άνδρα στην Αμαλιάδα τρύπωσαν κρυφά το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης δυο Ελληνίδες, μια ενήλικη και μια 15χρονη, οι οποίες άρπαξαν κοσμήματα συνολικής αξίας 800 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Όμως, συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας που επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη τους τα κλεμμένα κοσμήματα. Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε βάρος των γονέων της ανήλικης σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία της.