Κρήτη: Δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί, λέει η νοσηλεύτρια που έδωσε σε 92χρονη καθαριστικό αντί για νερό και πέθανε

7007

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 92χρονη σε γηροκομείο της Κρήτης η οποία ήπιε καθαριστικό αντί για νερό και πέθανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Η νοσοκόμα της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό. Η ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

«Μου ζήτησε νερό. Σε εκείνη την κυρία έχουμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, όπως αυτά που έχουμε πει. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μηχανικά της το έδωσα κανονικά όπως κάθε μέρα, χωρίς να υποψιαστώ τίποτα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι, δεν μπορείς να υποψιαστείς κάτι τέτοιο κι έτσι έγινε το κακό. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω» είπε η νοσηλεύτρια μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο απάντησε: «Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες πριν από λίγο νερό. Δεν φαντάστικα ότι αυτό το νερό μπορεί να είχε κάτι άλλο μέσα από τη στιγμή που εκεί μέσα βάζουμε μόνο νερά. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για εκείνη τη γυναίκα. Ήπιε αρκετές φορές».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρόσβαση στα καθαριστικά έχουν μόνο οι καθαρίστριες, καθώς φυλάσσονται στο υπόγειο του οίκου ευγηρίας κλειδωμένα.

Σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εντός του γηροκομείου ανέφερε η νοσηλεύτρια: «Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν. Θέλω να πω στην οικογένεια συλλυπητήρια για τον πόνο αυτό που τους προκάλεσα».