Κρήτη: “Έστειλαν γιατρό στο νοσοκομείο γιατί νόμιζαν ότι τους εμβολιάζει κατά του κορωνοϊού”

250

Συνοδός ασθενούς έστειλε γιατρό στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και ισχίο διότι νόμιζε ότι, αντί για θεραπεία, του κάνει εμβόλιο κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με ανάρτηση άλλου γιατρού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, του νομού Ηρακλείου, όπου συνέβη το σοκαριστικό γεγονός.

Ενα (ακόμα) θλιβερό περιστατικό διαδραματίστηκε προχθές το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, του νομού Ηρακλείου της Κρήτης, όπου μεταφέρθηκε ασθενής με προβλήματα ζαχάρου, γράφει η ιστοσελίδα e-mesara.gr.

Η αρχική είδηση…
Και συνεχίζει, σημειώνοντας πως έγιναν οι πρώτες προσπάθειες από τον γιατρό που εφημέρευε για το πρόβλημα του ασθενή, όμως οι συνοδοί του τον πήραν να φύγουν. Ο γιατρός τους είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του και πρέπει να παραμείνει για νοσηλεία.
Διαφώνησαν και κάποιος από τους συνοδούς τον έσπρωξε, μ’ αποτέλεσμα ο γιατρός να πέσει και να χτυπήσει, να σπάσει πλευρά και ισχίο και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο Κέντρο Υγείας μετέβη ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης μετέβη στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για να ενημερωθεί για το συμβάν.

Πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν security στο Κέντρο Υγείας Μοιρών επί 24ώρου βάσης, δήλωσε, όπως αναφέρει η e-mesara.gr, και καταδίκασε το γεγονός.
Ανακρίσεις για το θέμα διεξάγει το Α. Τ. Φαιστού, ενώ οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μοιρών και το προσωπικό είναι ανάστατοι…

Ωστόσο, ένας άλλος γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο Μανώλης Μεραμβελιωτάκης, δίνει μια άλλη διάσταση στο σοβαρό αυτό θέμα, με ανάρτησή του στο facebook που προκαλεί σοκ.

…και η ανάρτηση
Ο κ. Μεραμβελιωτάκης κάνει λόγο «για ένα δύο αλήτες», οι οποίοι ευθύνονται για το κακό όνομα της Μεσαράς, και αναφερόμενος στην αιτία της επίθεσης σε βάρος του συναδέλφου του, επισημαίνει ότι ο συνοδός του ασθενούς νόμιζε πως ο γιατρός του έκανε εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

«Είναι τουλάχιστον ντροπή για ενα δυο αλήτες να να έχει τόσο κακό όνομα η Μεσαρά. Νόμιζε, λέει, ο συνοδός ότι ο γιατρός αντί για φάρμακο έβαζε στη φλέβα εμβόλιο για τον κορονοϊό, και αυτοί είναι αντίθετοι, λέει, με το εμβόλιο! Εκεί φτάσαμε. 

Και ο «άντρας» που έσπρωξε τον γιατρό φυσικά το έκανε πισώπλατα. Τον γιατρό, που βγήκε έξω να πείσει τον ασθενή να ξαναμπεί στο ΚΥ να του ξαναδεί το σάκχαρο μην ξανακάνει υπογλυκαιμία και πάθει κάτι πιο σημαντικό, ακόμα και να πεθάνει. Τον γιατρό, που έκατσε μέχρι το τέλος της εφημερίας του και πήγε το πρωί στο νοσοκομείο και έγινε η διάγνωση για τα κατάγματα στο ισχίο και στα πλευρά.

«Είναι ντροπή»
Αυτό, είναι ντροπή. Για το όνομα που κουβαλάει ο «άντρας», για το χωριό που τον ανέθρεψε-ανέχτηκε, για τους φίλους του και για τους συγγενείς του. Εγώ, ξέρω μια Κρήτη, που όταν ατιμάζεις το όνομα του πατέρα σου και του παππού σου και του χωριού σου, το μάθημά σου το παίρνεις. Εδώ βλέπω κάτι άλλο και αυτό με λυπεί πολύ.

Επίσης, κε δημαρχε, την προηγούμενη φορά που είχε γίνει κάτι παρόμοιο, είχατε υποσχεθεί στον τότε πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου, ότι θα βάζατε κάμερες. Τις βάλατε τις κάμερες, αλλά μόνο στο δημαρχείο.  Είναι ωραίο να παίρνετε φωτογραφίες με τους γιατρούς λίγο πριν την προεκλογική περίοδο τα Χριστούγεννα, αλλά δε φτανει. 
Και κάτι τελευταίο: εσένα που τον γιατρό τον έσπρωξες και μάλιστα πισώπλατα, εσένα που καυχιέται σήμερα στα καφενεία που πας πως έδειρες το «ζιατρό», εσένα που είσαι σίγουρος πως ό,τι και να κάνεις θα σε καλύψει ο τοπικός βουλευτάκος επειδή έχεις μεγάλο σόι και του φέρνεις ψηφαλάκια, εσύ λοιπόν και όσοι σε χειροκροτούν, είσαι η ντροπή της Κρήτης και κρίμα στον πατέρα σου που σε ανέθρεφε και νόμιζε πως έβγαλε άντρα. Ουτε για φτύσιμο δεν είσαι».