Κρήτη: Τουρίστας έκανε SUP και παρασύρθηκε στο Λιβυκό- Βρέθηκε μετά από 2,5 ώρες

403

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση Γερμανού τουρίστα στήθηκε χθες στη διάσημη παραλία Πρέβελη, στο νομό Ρεθύμνου, στην Κρήτη.

Ο Γερμανός τουρίστας, παρά τις προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους, εντάσεως έως και 9 μποφόρ, πήρε το sup του (φουσκωτή σανίδα με κουπί) και ανοίχτηκε στο Λυβικό πέλαγος.

 

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα κύματα τον παρέσυραν και μάλιστα σε απόσταση 4-5 χιλιομέτρων από την ακτή και η γυναίκα του κάλεσε σε βοήθεια.

Στο σημείο έφτασαν με τζετ σκι οι διασώστες Νίκος και Μάριος Ριτζάκης, ο ιδιοκτήτης θαλάσσιου ταξί Λευτέρης Μπαρδάκης, ενώ στις έρευνες συμμετείχε μετά από ενημέρωση του Λιμενικού και ένα θηριώδες πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, το οποίο έπλεε στην περιοχή.

Έπειτα από περίπου δυόμισι ώρες εκτεταμένων ερευνών, ο Γερμανός τουρίστας εντοπίστηκε καλά στην υγεία του και επέστρεψε στην ακτή και τη σύζυγό του με το θαλάσσιο ταξί που συμμετείχε στις έρευνες.

 

Όπως προβλέπεται, του επιβλήθηκε πρόστιμο για την κινητοποίηση των Αρχών, καθώς αποφάσισε να κάνει το χόμπι του κάτω από αντίξοες συνθήκες.