Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Μαρτυρία-σοκ της μητέρας ενός θύματος – Οργή που αφέθηκαν ελεύθεροι κατηγορούμενοι

139

Την οργή της για το για το γεγονός ότι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα μαστροπείας αφέθηκαν ελεύθεροι εξέφρασε μητέρα θύματος.

Όπως καταγγέλλει, οι δράστες έδιναν στα παιδιά ναρκωτικά για να τα ελέγχουν και τώρα, ακόμα και όσοι έχουν παραδεχθεί την εμπλοκή τους στην υπόθεση, αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η μητέρα, μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και στην Κέλλυ Χεινωπόρου ανέφερε: «Η ζωή μας είναι μια κόλαση, όλο αυτό το διάστημα για να σώσουμε τα παιδιά μας. Εξοργίζομαι όταν ακούω ανθρώπους, που έχουν πάει με παιδιά, να βγαίνουν και να λένε ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Είναι απαράδεκτο. Δεν παν να λένε ότι θέλουνε. Τα παιδιά μας ήταν στα δίκτυα τους, τα βάλανε όλο και περισσότερο μέσα σ ’αυτό το κύκλωμα».

  • Στην αρχή δεν το καταλαβαίνεις. Μετά δεν το καταλαβαίνεις ότι το παιδί αυτό είναι μικρό; Που λες και ψέματα, γιατί υπάρχουν μηνύματα που το αποδεικνύουν ότι ξέρεις πόσο χρονών είναι.
  • Δημοσιογράφος: Τι μηνύματα είναι αυτά;
  • Αυτά τα μηνύματα λένε ότι ξέρει την ηλικία των κοριτσιών, ότι δεν φοβάται ότι θα του κάνει κανένας τίποτα.

Τόσο εκείνη, όσο και άλλοι γονείς συνολικά 7 οικογενειών, πάλευαν για μήνες ώστε αρχικά να αποτραβήξουν τα παιδιά τους από τα δίχτυα του κυκλώματος και αργότερα να μαζέψουν στοιχεία ώστε να ζητήσουν βοήθεια από τις επίσημες αρχές. Έφτασαν να παρακολουθούν τα παιδιά σε κλαμπ και νυχτερινά μαγαζιά. Η συγκεκριμένη μητέρα από τον Απρίλιο του 2023 είχε κάνει μηνύσεις σε βάρος της 25χρονης που κατηγορείται ως μαστροπός, για αρπαγή της ανήλικης κόρης της και σεξουαλική του εκμετάλλευση, αλλά για μήνες κυκλοφορούσε ελεύθερη.

«Έχουμε κάνει τα πάντα. Εμείς κάναμε τους αστυνομικούς, κάναμε τους ντεντεκτιβς , εμείς δώσαμε τα στοιχεία στις αρχές για να βρουν αυτά τα πράγματα. Και πάλι έξω ήτανε. Ο αγώνας που κάναμε όλο αυτό το διάστημα, δεν υπάρχει. Δηλαδή, σε κανέναν να μην τύχει. Γιατί και εμείς, πριν βγούμε σε αυτήν την πλευρά, λέγαμε «καλά, αυτά τα παιδιά δεν έχουν γονείς; Μόνα τους είναι;» Και όμως, είναι μόνα τους, γιατί δεν υπάρχουν υποδομές σε αυτήν την πολιτεία, να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά που είναι στους δρόμους. Οπότε περάσαμε και εμείς στην απέναντι όχθη».

  • Δημοσιογράφος: Το δικό σας το κορίτσι, τι σας έλεγε;
  • Στην αρχή [η 25χρονη] δίνει λεφτά, δεν τις πιέζει στην αρχή, αλλά πως θα κάνεις ένα παιδί, το οποίο βλέπουμε ότι δελεάζεται από το χρήμα και την χλιδάτη ζωή ; Οπότε του δίνουμε να κάνει και κάποια χρήση ουσιών. Έτσι το παιδί εθίζεται. Να, εδώ έρχεται η «ανταλλαγή» λοιπόν.

Η 25χρονη, που φέρεται να ήταν αυτή που εντόπιζε και στρατολογούσε τις ανήλικες, και στη συνέχεια κανόνιζε ραντεβού με πελάτες, ήταν η μόνη που κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ οι διωκτικές Αρχές πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στο κύκλωμα να υπάρχουν κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.