Κύπρος: Νέα σελίδα στον ΔΗΣΥ – Δυο «φρέσκα» πρόσωπα διεκδικούν την προεδρία του κόμματος – Έκανε πίσω ο Αβέρωφ

263

Μετά την συντριπτική ήττα του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου για την διεκδίκηση της προεδρίας της Κύπρου, ο ΔΗΣΥ βάζει μπρος για να βγάλει τον καινούργιο πρόεδρο του Κόμματος.

Κούρσα για δυο τελικά οι εκλογές του ΔΗΣΥ. Μετά από έντονο παρασκήνιο, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου κατέθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για την Προεδρία του κόμματος.

Το ενδιαφέρον της Αννίτας Δημητρίου γνωστοποιήθηκε χθες το μεσημέρι και οι πληροφορίες την ήθελαν να είναι πρόθυμη να υποβάλει υποψηφιότητα με την προϋπόθεση της απόσυρσης των λοιπών υποψηφιοτήτων αφού αυτό που προτάσσει είναι η ενότητα του κόμματος.

Έκανε πίσω ο Αβέρωφ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Χάρης Γεωργιάδης δεν υπέβαλαν τελικά υποψηφιότητα και έτσι Δημήτρης Δημητρίου και Αννίτα Δημητρίου διεκδικούν την κούρσα της Προεδρίας στο κόμμα της Πινδάρου.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της ότι η υποψηφιότητά της δεν στρέφεται εναντίον κανενός ενώ για την απόφασή της πρώτος ενημερώθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Πρόεδρος της Βουλής. Από πλευράς του ο Αβέρωφ Νεοφύτου αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δυο διεκδικητές περιορίστηκε σε τρεις λέξεις: αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα.

Ο Χάρης Γεωργιάδης είπε πως «τα στενά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί καθιστούν δύσκολη τη συνέχιση της προσπάθειάς μου. Το κυριότερο όμως είναι το γεγονός ότι έχουν διαφοροποιηθεί οι λόγοι που με είχαν ωθήσει να διεκδικήσω. Η αλλαγή είναι δεδομένη, η παράταξη μας γυρίζει σελίδα και αυτό με ικανοποιεί».