Λαμία: «Έφοδος» της αστυνομίας για τις ρευματοκλοπές στην Ανθήλη από Ρομά

255

Μια εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ του LamiaReport για τη συστηματική ρευματοκλοπή από τους Ρομά στην περιοχή της Ανθήλης, στη Λαμία, το πρωί της Παρασκευής (29/3), η επίσημη πολιτεία αντέδρασε με ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό, παρουσία δικαστικού λειτουργού και συνεργείου της «ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ».

Οι τεχνικοί του Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας, προχώρησαν σε διακοπές ηλεκτροδότησης και απομάκρυνση πολλών μέτρων παράνομων καλωδίων, ενώ έγιναν και περίπου πέντε προσαγωγές ιδιοκτητών από την αστυνομία, στο σπίτι των οποίων εντοπίστηκε ρευματοκλοπή.
Οι κάτοικοι της Ανθήλης είχαν τονίσει την ύπαρξη δύο μέτρων και δύο σταθμών, στη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στους παραβατικούς Ρομά και σε ανθρώπους που απλά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους.

«Οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς και να έχουν αποτέλεσμα. Όχι όταν φωνάζουμε εμείς ότι εδώ καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές . Αν οι Αρχές δεν πάρουν δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα , δυστυχώς μετά από μια εβδομάδα πάλι τα ίδια θα έχουμε . Οι κάτοικοι της Ανθήλης θέλουμε να σταματήσει κάθε παραβατική συμπεριφορά στο χωριό μας και να συνυπάρξουμε με εκείνους τους ρομά που πραγματικά θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία….», είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανθήλης Μάριος Μπούτσης στο LamiaReport .