Λαμία: Στα χέρια της αστυνομίας ο ανήλικος Ρομά που έδωσε το επικίνδυνο ναρκωτικό στον 14χρονο ομόφυλό του

350

Στον Ανακριτή Λαμίας οδηγήθηκε ο 15χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη (9/5), για την προμήθεια του επικίνδυνου «τσιγάρου» που έστειλε στο Νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση έναν 14χρονο φίλο του.

Αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της διακίνησης με τη δικηγόρο του να ζητά προθεσμία μέχρι το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας. Σημειώνεται ότι μέχρι τότε ο 15χρονος θα συνεχίσει να κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας.

Το περιστατικό αναστάτωσε όλη τη Λαμία, καθώς σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Πάρκου. Σε μια στιγμή ένα 14χρονο παιδί κατέρρευσε μπροστά στα μάτια φίλων και περαστικών, όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, δοκίμασε το επικίνδυνο ναρκωτικό «Σάλβια».

Με την παρέμβαση και του Αντιδημάρχου Κώστα Κερπινιώτη που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά και η αστυνομία που βοήθησαν το παιδί να διακομιστεί εγκαίρως στο Νοσοκομείο και να συνέρθει.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν οι δύο νεαροί, αλλά και οι γονείς του 14χρονου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και η μητέρα του 15χρονου για παραμέληση της εποπτείας του δικού της παιδιού.

Έγινε διαχωρισμός της δικογραφίας και για τους γονείς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Πηγή: Law & Order