Λαμία: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τη 14χρονη μαθήτρια που πέθανε από κορονοϊό σε κοντέινερ νοσοκομείου

179

Ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Λαμίας για τον αδόκητο χαμό της 14χρονης μαθήτριας, που πέθανε στο κοντέινερ του νοσοκομείο περιμένοντας βοήθεια ενώ νοσούσε με κορονοϊό.

Ένα χρόνο μετά, η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση και να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατό της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα χέρια της Ανακρίτριας Λαμίας υπάρχουν πολλά στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων οι πραγματογνωμοσύνες των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια της άτυχης μαθήτριας, αλλά και το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,  Ιωάννα Γριβέα.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας Πάρης Παπαδάκης, η ΕΔΕ περιγράφει «ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας». Επίσης η δικηγόρος, Σοφία Σταυράκη, είχε επιβεβαιώσει στο LamiaReport ότι «το πόρισμα είναι κόλαφος» καθώς αποδίδει εγκληματική παράλειψη σε γιατρούς που είχαν αφήσει το κορίτσι αβοήθητο σχεδόν 4 ώρες και ενώ είχαν γνώση προβληματικού καρδιογραφήματος από πολύ νωρίς.

Τις τελευταίες ημέρες, η σκιά της έρευνας της Δικαιοσύνης στο Νοσοκομείο Λαμίας έχει πέσει βαριά, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 15 άτομα να έχουν κληθεί να καταθέσουν μέσα στο επόμενο 15ημερο για την υπόθεση.

Πρόκειται για μια μακρά και επίπονη διαδικασία ειδικά για την οικογένεια της μαθήτριας, που ζητάει να μάθει γιατί χάθηκε το παιδί και φυσικά να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον πρόωρο χαμό του.

Η οικογένεια, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 9:30 το πρωί θα τελέσει στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της αγαπημένης τους κόρης. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όσους φίλους και συγγενείς επιθυμούν να παραβρεθούν.