Λουγκάνσκ: Παρανάλωμα του πυρός δεξαμενή πετρελαίου μετά από ουκρανικό χτύπημα

133

Ένας βομβαρδισμός από ουκρανικές δυνάμεις αργά το βράδυ της Παρασκευής, 10/5/2024, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων επτά, ενώ προκάλεσε μια μεγάλη πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στην κατεχόμενη από την Ρωσία ουκρανική επαρχία Λουγκάνσκ, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους διορισμένους από την Μόσχα.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Ο εχθρός άνοιξε πυρ εναντίον της ειρηνικής πόλης Ρόβενσκι», έγραψε στο Telegram ο διορισμένος από την Μόσχα περιφερειακός κυβερνήτης, Λεονίντ Πασέχνικ. «Εξαιτίας του βομβαρδισμού, η δεξαμενή πετρελαίου τυλίχτηκε από τις φλόγες και κοντινά σπίτια υπέστησαν ζημιές», συμπλήρωσε.

Αυτή ήταν η δεύτερη παρόμοια επίθεση μέσα σε τρεις ημέρες. Την Τετάρτη, ένα πλήγμα σε δεξαμενή πετρελαίου στο περιφερειακό κέντρο του Λουγκάνσκ τραυμάτισε πέντε άτομα.

Ο Πασέχνικ τόνισε ότι τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς ήταν εργαζόμενος στην δεξαμενή πετρελαίου στην πόλη, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της πόλης Λουγκάνσκ.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κοντινά σπίτια στην πόλη.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Εικάζεται ότι το Ουκρανικό πλήγμα στη δεξαμενή πετρελαίου του Λουγκάνσκ έγινε με πύραυλο ATACMS.

Ουκρανοί μπλόγκερς και κανάλια στο Telegram ανήρτησαν φωτογραφίες από το ουκρανικό πλήγμα, με εικόνες να δείχνουν μια μεγάλη πυρκαγιά.

Πηγή: OnAlert.GR