Λουκέτο σε γνωστό beach bar στην Ψαρρού της Μυκόνου για αυθαίρετες κατασκευές

253

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως μπαίνει λουκέτο σε γνωστό beach bar που βρίσκεται στην περιοχή Ψαρρού της Μυκόνου, καθώς εντοπίστηκαν πολεοδομικές παραβάσεις, όπως και αυθαίρετες κατασκευές.

Έτσι, ανακοίνωσε πως κηρύσσονται κατεδαφιστέες, ενώ θα επιβληθούν και σχετικά πρόστιμα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος:

«Αποφάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή “Ψαρρού” του Δήμου Μυκόνου

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) εξέτασε την Πέμπτη 4.5.2023 δύο ενδικοφανείς προσφυγές, που είχαν ασκηθεί κατά πρωτοκόλλου κατεδάφισης του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υ.Π.ΕΝ. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή “Ψαρρού” του Δήμου Μυκόνου και κατά Πορίσματος – Έκθεσης αυτοψίας Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Πάνορμος της νήσου Μυκόνου.

Οι αποφάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., οι οποίες αφορούν σε απόρριψη και μερική απόρριψη των ενδικοφανών προσφυγών, αντιστοίχως, γνωστοποιήθηκαν την Τρίτη 9.5.2023 στους προσφεύγοντες. Κατά το μέρος της απόρριψης αυτών οι αυθαίρετες κατασκευές είναι κατεδαφιστέες και εφαρμόζονται οι κυρώσεις των άρθρων 271 και 271Α του ν. 5037/2023, ήτοι η επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, ποινικές κυρώσεις και αναστολή των αδειών λειτουργίας.

Με επιστολή του προς τον Δήμο Μυκόνου, την εισαγγελία, την περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού, το Υ.Π.ΕΝ. κοινοποιεί τις απορριπτικές αποφάσεις και ζητά την άμεση κινητοποίησή τους κατά τη δέσμια αρμοδιότητα που έχουν για όλες τις νόμιμες ενέργειες, π.χ. αναστολή των αδειών λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών κ.ο.κ.».