Μάντζος: Η ΝΔ συγκαλύπτει τις αυθαίρετες και απολυταρχικές πρακτικές της

261

Η ΝΔ συγκαλύπτει τις αυθαίρετες και απολυταρχικές πρακτικές της, είπε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της χθεσινής κατάθεσης του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα της παρακολούθησής του, ο κ. Μάντζος μιλώντας στο OPEN παρατήρησε ότι εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «έπρεπε να έχουν προσέλθει όλα τα πρόσωπα που έχουν κομβικό ρόλο στην υπόθεση για να πουν όλη την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος».

Απαντώντας παράλληλα σε σχετική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, υπογράμμισε ότι «δεν έγιναν όσα ζητήθηκαν θεσμικά. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζήτησε θεσμικά μία σειρά μαρτύρων. Δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός που διοικητικά και πολιτικά προΐσταται της ΕΥΠ, δεν ήρθε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού που παραιτήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν ήρθε ο Εισαγγελέας της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή για την ίδια την ΕΥΠ! Εμείς αυτά ζητήσαμε».

«Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι εικοσαετίας, αλλά νόμοι του 2019 και του 2021, τους οποίους εισηγήθηκε η ΝΔ για να καλύψει τις δικές της αυθαίρετες και απολυταρχικές πρακτικές», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Αφού επανέλαβε ότι «υπάρχουν δύο σκάνδαλα, της παράνομης παρακολούθησης και της συγκάλυψης», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέρριψε τον μύθο του εθνικού λόγου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς «αν υπήρχε πραγματικός εθνικός λόγος, η Κυβέρνηση θα το είχε κάνει φέιγ βολάν. Προφανώς, δεν υπήρχε και γι’ αυτόν το λόγο παραιτήθηκαν όσοι παραιτήθηκαν».

 

Όσον αφορά στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ο Δημήτρης Μάντζος μίλησε και πάλι για την ανάγκη ενός αρραγούς εθνικού μετώπου και μίας ενιαίας φωνής στο εξωτερικό απέναντι σε έναν «διεθνή ταραξία, που θέλει να ξαναγράψει διεθνείς συνθήκες και αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης για τη γειτονιά μας τόσο για την ίδια την Τουρκία όσο και για τα ελληνοτουρκικά».

Σημείωσε, ωστόσο, για ακόμη μία φορά το διαρκές αίτημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών δυνάμεων. Το έχουμε ζητήσει κατά καιρούς», ενώ επεσήμανε τις κόκκινες γραμμές στις οποίες Κυβέρνηση έχει ευθύνη να μείνει σταθερή και αταλάντευτη: «Αφενός, η επιμονή στην τήρηση του διεθνούς δικαίου σε όλα τα επίπεδα και η επίκλησή του σε όλα τα fora, με αξιοποίηση των διεθνών μας συμμαχιών. Και, αφετέρου, η διαρκής διεθνοποίηση του ζητήματος, όχι μόνο στον ΟΗΕ, αλλά και στην ΕΕ».

Επεξηγώντας τη σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για διεθνοποίηση του θέματος, ο Δημήτρης Μάντζος στάθηκε σε δύο ενέργειες που είναι απαραίτητες να γίνουν από την Κυβέρνηση:

«Πρώτον, να πιέσει ώστε να περάσουμε επιτέλους σε ένα νέο καθεστώς ειδικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας, με αναβάθμιση τελωνειακής ένωσης και με κυρώσεις, και, δεύτερον, ο Πρωθυπουργός να θέσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σεπτέμβριο του 2020 που έχει προταθεί απ’ τον Νίκο Ανδρουλάκη ως Ευρωβουλευτή για εμπάργκο όπλων. Η δική μας πρόταση είναι πολύ χειροπιαστή».

«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ ένα ακόμα μία παράταξη που χάραξε και υλοποίησε εθνικές κόκκινες γραμμές», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.