Μαρακάκης: «Εδώ και 90 ημέρες παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και των οικείων της»

262

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως η 33χρονη ζήτησε να εξεταστεί από ανιχνευτή ψεύδους.

Ο ορός της αλήθειας ή ο ανιχνευτής ψεύδους είναι κάτι παντελώς αδιάφορο στα ελληνικά δεδομένα, σχολίασε ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης στην εκπομπή «Τι λες τώρα».

Είναι ένα εργαλείο το οποίο έχουν ένα μίνιμουμ ευφυίας μπορούν εύκολα να το ξεγελάσουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχει πιαστεί κάποιος με το smoking gun, δηλαδή με το όπλο στα χέρια και την κάννη να καπνίζει, δηλαδή ότι είναι δεδομένο ότι υπάρχει οσμή ενοχής, και να ξεγελάσουν αυτό το εργαλείο».

Ο κ. Μαρακάκης ανέφερε πως μπορεί να φανταστεί όσα θα περιλαμβάνει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου αύριο.

«Αν ήμουν υπερασπιστής της θα ζητούσα κι εγώ ανιχνευτή ψεύδους, διότι θα ήθελα πάση θυσία να αποδείξω την αθωότητά της. Μπορώ πολύ εύκολα να φανταστώ τι θα περιλαμβάνει το απολογητικό της υπόμνημα αύριο. Δηλαδή ότι δεν προκύπτει από κανένα απτό και αποδεδειγμένο στοιχείο ότι εκείνη προμηθεύτηκε και χορήγησε την κεταμίνη. Δεν προκύπτει από πουθενά πως και πότε την χορήγησε. Μέσα σε όλα αυτά θα πει ότι δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η συμπεριφορά της ως μία μάνα που έχασε τρία παιδιά κι ότι έτσι έμαθε να πενθεί. Θα πει “αντί να ζητώ εγώ τα ρέστα από την ιατροδικαστική επιτροπή, τώρα με κατηγορείτε άδικα”».

«Ποινικά η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Δεν είναι παιχνίδι το δικαστήριο. Η ποινική διαδικασία δεν είναι reality show», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην είχε ενεργοποιηθεί η πολιτεία όταν έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί.

Εδώ και 90 ημέρες παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και των οικείων της. Εάν όμως η παρακολούθηση ξεκινάει τώρα και εκδοθεί εντολή από την Εισαγγελία για άρση απορρήτου των επικοινωνιών, νομίζω ήταν σαν να αισθάνονταν οι Αρχές ότι πηγαίναμε εκ του ασφαλούς», κατέληξε.