Μέριλαντ: 18χρονος ψυχοπαθής τρανς σχεδίαζε να προκαλέσει μακελειό σε σχολείο και συνελήφθη

145

Η αστυνομία στο Μέριλαντ συνέλαβε έναν 18χρονο που κατηγορείται ότι σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο πρώην δημοτικό του σχολείο.

Ο Άλεξ Γε συνελήφθη μετά τη δημοσίευση μιας ιστορίας που έγραψε και στην οποία περιέγραφε την επίθεση. Είχε προηγηθεί έρευνα του FBI και της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το BBC, κατηγορείται τώρα για απειλή μαζικής βίας και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

 

Στο έκτασης 129 σελίδων κείμενο ο Γε περιέγραφε την επίθεση σε σχολείο. Μοιράστηκε, ωστόσο, το έγγραφο με ένα άλλο άτομο, το οποίο τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Οι δύο τους είχαν συναντηθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό κατάστημα.
Οι ερευνητές ερεύνησαν το σπίτι της οικογένειάς του και βρήκαν χειρόγραφα σχέδια με σκηνές πυροβολισμών, καθώς και διαδικτυακά αρχεία καταγραφής συνομιλιών στα οποία απειλεί με μαζική βία.

 

Ο Γε (γεννήθηκε γυναίκα, αλλά τώρα χρησιμοποιεί αρσενικές αντωνυμίες) είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο για ένα μήνα το 2022 επειδή απειλούσε να πυροβολήσει σε σχολείο. Υποτίθεται ότι θα έπαιρνε εξιτήριο τον Ιανουάριο του 2023, αλλά εξακολουθούσε να θεωρείται απειλή για τον εαυτό του και τους άλλους και μεταφέρθηκε σε άλλο ίδρυμα.