Μετέφεραν δυο τόνους λαθραίο φρέον από την Αλβανία

287

Για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες, οι ελληνικές αρχές άναψαν κόκκινο στη μεταφορά ενός μεγάλου φορτίου ψυκτικού υγρού βάρους άνω των δύο τόνων που επιχείρησαν να μετέφερουν λαθραία από την Αλβανία τρεις αλλοδαποί ηλικίας 60, 33 και 29 χρόνων και ένας 52χρονος Έλληνας.

 

Ο 60χρονος μετέφερε 200 φιάλες που περιείχαν φρέον με ένα φορτηγό, με το οποίο είχε περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος το πρωί της Πέμπτης, από μη φυλασσόμενη διάβαση της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Στην περιοχή της Φλώρινας τον περίμεναν 52χρονος και ο 33χρονος που επόπτευαν τον χώρο κινούμενοι με αυτοκίνητο και ο 29χρονος που ήταν πεζός.

Όμως, τους εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής που οποίοι έκαναν έλεγχο στο φορτηγό και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός δεν διέθετε παραστατικά εισαγωγής, εκτελωνισμού και δασμολόγησης για το φορτίο. Έτσι, τον συνέλαβαν μαζί με τους άλλους τρεις και τους οδήγησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς κατηγορούμενους για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν οι φιάλες με το φρέον, το φορτηγό και το Ι.Χ. μαζί με επτά κινητά τηλέφωνα.

 

Το πρωί της Μ. Τετάρτης, είχε συλληφθεί σε περιοχή της Φλώρινας άλλος ένας αλλοδαπός που είχε παραλάβει στα σύνορα 201 φιάλες με φρέον βάρους άνω των 2,5 τόνων χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά και τις μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό, με σκοπό να διοχετευτούν στην ελληνική αγορά.