Μήνυμα 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μείνετε στα σπίτια σας με κλειστά παράθυρα

17215

Το 112 καλεί τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να είναι προσεκτικοί καθώς μαίνεται η μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ζητάει από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να έχουν κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα λόγω των καπνών που υπάρχουν στην περιοχή.

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας.

Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους.

Κλείστε πόρτες & παράθυρα.», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται αδιάκοπα η «μάχη» με τις φλόγες που δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, πέρασε την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση νοτιοδυτικά, έκαψε σπίτια σε οικισμούς και δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή, λόγω και των πολύ πυκνών καπνών.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η προσπάθεια για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη, όμως μετά την τιτάνια μάχη που έδωσαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα στα μέτωπα προς τα δυτικά και βόρεια και ειδικότερα προς Αγνάντια και Νίψα.

Για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι που κρατούν πολύ ψηλά τον κίνδυνο και την ανησυχία των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Τη νύχτα δόθηκε μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο μεταξύ του οικισμού Λουτρός, ο οποίος περικυκλώθηκε από την πυρκαγιά που πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών και των Λουτρών Τραϊανούπολης, αλλά κατάφεραν να την περιορίσουν, ανοίγοντας μεγάλες αντιπυρικές ζώνες προς την πλευρά του αεροδρομίου και της Αλεξανδρούπολης, με τα μηχανήματα του στρατού και της Περιφέρειας και κάνοντας φραγμό με τα πυροσβεστικά οχήματα και με την συνδρομή εθελοντών, δυνάμεων ΟΤΑ και στρατού.