Μισογυνική και σεξιστική επίθεση του Ν. Μωραΐτη σε Παναγιωταρέα και Μενδώνη

3266

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα.

 

Με διάφορες ή και αδιάφορες αφορμές άνθρωποι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να προβληματίζουν με την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αυτή τη φορά, αφορμή απετέλεσε μία φωτογραφία από το χθεσινό υπερθέαμα της Dior στο Καλλιμάρμαρο, όπου απεικονίζονται η κ. Λίνα Μενδώνη μπροστά (υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού) και η κ. Άννα Παναγιωταρέα (δημοσιογράφος, ειδική σύμβουλος επικοινωνίας στο ΥΠΠΟΑ) πίσω της, στο φόντο.

Η φωτογραφία δεν γλίτωσε από τα σχόλια του Νίκου Μωραΐτη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι στιχουργός στο επάγγελμα. Ο ίδιος θέλοντας να γίνει trend (;) δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία με δήθεν καυστικό χιούμορ (;): «Η Μενδώνη ντυμένη ψυγείο και πίσω της η Παναγιωταρέα κλινοσκέπασμα σετ με πατερίτσα στην επίδειξη του Dior. Το 1967 στο 2021. Μωρ’ τι ζούμε;».

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να το κλείσει πιο σωστά, καθώς το ερώτημα που ανακύπτει μετά από αυτήν την μισογυνική, σεξιστική και προσωπική επίθεση που κάνει είναι το «τί ακριβώς ζούμε;»

Αυτή είναι η ποιότητα των δήθεν δικαιωματιστών, υποστηρικτών του γυναικείου φύλου που ευαγγελίζονται ισότητα, όχι μόνο για τα δύο φύλα αλλά και για κάθε άλλη κοινωνική ταυτότητα κι ομάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος του Documento προσβάλλει (ίσως επιεικής όρος) ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό που γεννά, εξίσου, πολλά ερωτήματα είναι από πότε η εξωτερική εμφάνιση κι οι ενδυματολογικές επιλογές αξίζουν σχολιασμού, ειδικότερα, όταν αυτές είναι στα πλαίσια της ευπρέπειας.

Το δεύτερο κι ακόμη πιο ανησυχητικό σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε, σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά κι αντίδραση, είναι ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός μίας ενδυματολογικής επιλογής, σε συνδυασμό με τα χλευαστικά σχόλια για ένα ζήτημα υγείας. Αν μη τι άλλο, όταν τίθενται ζητήματα υγείας, πρώτιστο είναι ο σεβασμός και δευτερεύον η υποστήριξη, εάν είναι αναγκαία.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς μας να αναμένει παραπάνω πράγματα από ανθρώπους που αποδεικνύονται με το πέρας του χρόνου λίγοι, αφού πέρα από τη δήθεν προοδευτική οπτική τους, επικρατεί ο σκοταδισμός, ο μισογυνισμός, η υποβάθμιση των άλλων, ο ρατσισμός κι η μισαλλοδοξία.

Δείτε την επίμαχη δημοσίευση: