Μίτσκοσκι σε Ζάεφ: Προδίδεις τη βούληση των πολιτών

190

«Ο Ζάεφ δηλώνει ανοιχτά ότι δεν θα σεβαστεί τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών» δήλωσε ο επικεφαλής της σκοπιανής αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό των Σκοπίων ότι εκβιάζει βουλευτές της αντιπολίτευσης για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, ο Μίτσκοσκι υποστήριξε ότι «η συμφωνία με την οποία ο Ζάεφ θέλει να προδώσει το κράτος και το λαό είναι η τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια για να σώσει την καριέρα του και να ξεφύγει από την ευθύνη για όλα τα σκάνδαλα». 

«Αυτό δεν θα περάσει. Με την απόρριψη της πρότασης που κατέθεσα, ο Ζάεφ και η κυβέρνηση έδειξαν ότι φοβούνται ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές, γιατί ξέρουν ότι στις εκλογές θα είναι μόνοι τους και θα υποστούν βαριά ήττα, όπως στο δημοψήφισμα» υποστήριξε ο Μίτσκοσκι. 

Ο  αρχηγός του VMRO κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι, απορρίπτοντας την πρότασή του για νέα ανεξάρτητη γενική εισαγγελία στην ΠΓΔΜ, «επέλεξε για τον εαυτό του το ρόλο του υπερασπιστή και προασπιστή του εγκλήματος, της αδικίας και της ανομίας στη χώρα. Ότι η καταπολέμηση του εγκλήματος αποτελεί μόνο φάρσα γι’ αυτή την κυβέρνηση».