Μπήκαν σε στάνη για να κλέψουν ζώα και τραυμάτισαν θανάσιμα σκυλί – Δικογραφία για δύο άτομα και πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ

215

Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 24 και 28 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και κλοπή σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, ενώ σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως καταγγέλθηκε χθες από δύο άνδρες, κατά τις βραδινές ώρες της 17ης προς της 18ης Ιανουαρίου 2024 δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας τους σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες, πέντε μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα σκύλο εντός του ποιμνιοστασίου.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών που προέβησαν στις παραπάνω πράξεις. Μάλιστα σήμερα σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, δύο αρχαία νομίσματα και φυσίγγια.

Σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση και θανάτωση ζώου, που ανέρχεται στις 50 χιλιάδες ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.