Νάσος Ηλιόπουλος: Γιατί μπήκε το πράσινο στο λογότυπο της Νέας Αριστεράς – Ποιο άλλο όνομα έπεσε στο τραπέζι

519

Τους λόγους που η ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την ονομασία «Νέα Αριστερά» για την νέα κοινοβουλευτική ομάδα εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος αποκάλυψε, επίσης, ότι ένα από τα ονόματα που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν το «Οικολογική Αριστερά».

«Υπήρχαν αρκετές προτάσεις. Σκεφτόμασταν το «Νέα Αριστερά», σκεφτόμασταν κάτι που να έδινε οικολογικό στίγμα και στο όνομα, γι’ αυτό και το πράσινο» είπε για το λογότυπο της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Ηλιόπουλος εξηγώντας ότι το «”πράσινη αριστερά” δεν ακούγεται τόσο ωραία».

Με αφορμή το σχόλιο, δε, του Αλέξη Τσίπρα ότι η διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την κοινωνία προς τα δεξιά, ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογικό» αυτό που είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αποχωρήσαμε μόνο επειδή υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, αποχωρήσαμε γιατί στο τέλος της ημέρας δεν μπορούσε να υπάρξει συνύπαρξη με κάποιον που σε χαρακτηρίζει Πέμπτη Φάλαγγα ή εσωτερικό εχθρό».

Σύμφωνα με τον ίδιο η «Νέα Αριστερά» δεν είναι «ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του, δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και φθορά απαξίωσης, το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο. Η φιλοδοξία μας είναι να ασκήσουμε σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Τη μέρα που ανακοινώσαμε την αποχώρησή μας υπήρξε επίθεση ότι αποχωρούμε, γιατί το ζήτημα είναι οι καρέκλες, ενώ την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι μας πρότεινε θέσεις και αξιώματα μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν δεχτήκαμε. Πέρα από τις θέσεις και τα αξιώματα υπάρχουν πρόγραμμα, θέσεις και αξίες. Όταν τη διαφορετική γνώμη, εκτίμηση και άποψη τη βαφτίζεις υπονόμευση και εσωτερικό εχθρό, τότε φοβάμαι ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος. Έχει φτιαχτεί μία μεθοδολογία αρένας που κάθε 15-20 μέρες ζητάει αίμα» κατέληξε για την αποχώρηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος.