Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Τσίπρας μπορεί σε κάποια επόμενη στροφή να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις

4762

Την εκτίμηση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας «μπορεί την επόμενη ημέρα σε κάποια επόμενη στροφή να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις» εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο Νάσος Ηλιόπουλος λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου.

«Ο Αλέξης ήταν αυτός που έκανε την αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πολύ σημαντικά πράγματα. Είναι απολύτως κατανοητή στο προσωπικό και το πολιτικό το να μην έχει μιλήσει δημόσια. Εμείς δεν είμαστε απέναντι στον κ. Τσίπρα, είμαστε σε διαφορετικό πολιτικό χώρο» πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος εξηγώντας ότι «με τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες με μια συντηρητική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε για τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, σε ορισμένα ζητήματα μπορεί να έχει 3-4 διαφορετικές θέσεις σε λίγες ημέρες» προσθέτοντας ότι «αν μια διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως πέμπτη φάλαγγα δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη».

Με αφορμή, δε, την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ηλιόπουλος αφού είπε ότι «δεν μπορούσε να μην πάει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» στη συνέχεια παρατήρησε ότι «δείχνει πανικό το να το χρησιμοποιεί κάποιος ως επιχείρημα για το ότι δεν άλλαξαν θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ποιες είναι οι κεντρικές θέσεις κρίνεται από τις τοποθετήσεις του νέου προέδρου».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «σοκαριστική στιγμή» την Κεντρική Επιτροπή στην οποία αποχώρησαν τα μέλη της Ομπρέλας γιατί, όπως είπε, «είδαμε έναν άνθρωπο που δεν συμπεριφέρεται σαν πολιτικός αρχηγός αλλά σαν CEO σε μια εταιρεία υπό εκκαθάριση, που έχει έρθει να κάνει απολύσεις. Και αυτό δεν είναι πολιτική διαδικασία. Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν είχε μιλήσει για οποιαδήποτε διαφωνία με τη φράση ‘’πέμπτη φάλαγγα’’. Εκεί ξεπερνιόνται τα όρια της συνύπαρξης. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι σε πολιτικό χώρο και να είμαι μειοψηφία αλλά έχω πρόβλημα να μην μπορώ να παλέψω για τη θέση μου».

Ξεκαθάρισε, πάντως, για τον νέο φορέα ότι «δεν θα είμαστε αντισυριζα και αντικασσελάκης κόμμα γιατί δεν ζητεί αυτό η κοινωνία» τονίζοντας ότι «ήμασταν και παραμένουμε βουλευτές της Αριστεράς, δεν έχουμε μετακινηθεί από το πολιτικό συμβόλαιο που υπογράψαμε με τους πολίτες για την εκλογή μας».

Για το όνομα, τέλος, της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας είπε ότι «θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα που θα δείχνει ότι είμαστε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα» προσθέτοντας ότι «θα ήταν πολύ καλό ενδεχόμενο και εξέλιξη να είναι μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης καθώς υπάρχουν επικοινωνίες».