Νέα υπόθεση κατασκοπείας με Αλβανούς που φωτογράφισαν στρατόπεδο στην Αττική

340

Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσαν δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, καθώς κατηγορούνται πως φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν εγκαταστάσεις στρατοπέδου στο όρος Αιγάλεω, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr.

Όλα έγιναν σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Οι δυο άνδρες μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο πυροβολικού «Ταγματάρχη Στεφανάκη» στο όρος Αιγάλεω και στη συνέχεια έβγαλαν βίντεο και φωτογραφίες από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ένας Υπολοχαγός που ήταν σε υπηρεσία το απόγευμα τους είδε και τους ζήτησε να σταματήσουν.

Παράλληλα ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία που εμφανίστηκε γρήγορα στο σημείο και πέρασε χειροπέδες στους δυο άνδρες. «Εμείς βρεθήκαμε εκεί τυχαία. Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να βγούμε από το σημείο. Νομίζαμε ότι ήταν χώρος που είχε εγκαταλειφθεί επειδή τα σύρματα ήταν πεσμένα. Ζητήσαμε βοήθεια και από έναν στρατιώτη. Τις φωτογραφίες τις δείξαμε στους αστυνομικούς. Χαθήκαμε και δεν ξέραμε πώς θα φύγουμε από το σημείο», ανέφερε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους σύμφωνα με πληροφορίες. «Ξεκινήσαμε από τον Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι μαζί με αλλά τέσσερα άτομα και κάποια στιγμή χαθήκαμε», είπε στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο, στο βίντεο που είχαν στην κατοχή τους οι κατηγορούμενοι είχε καταγράφει στρατιωτικός εξοπλισμός.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Μαριόλης Παναγιώτης και Νάκου Θεανώ υπογράμμισαν ότι επρόκειτο για «μια τυχαία βόλτα σε ένα σημείο στο οποίο κακώς δεν υπάρχει περίφραξη ούτε σήμανση στρατιωτικού χώρου» που «είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο νέων ανθρώπων και τους έφερε αντιμέτωπους με ένα σοβαρό κατηγορητήριο. Αναμένουμε την απαλλαγή τους με την ανάδειξη των κρίσιμων πραγματικών περιστατικών της ημέρας της σύλληψής τους».