Νοσοκομείο Λάρισας: Πενταπλάσια η ημερήσια κατανάλωση οξυγόνου

308

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Λάρισας εξαιτίας των αυξημένων νοσηλειών ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία παρουσιάστηκαν, η ημερήσια κατανάλωση οξυγόνου είναι πενταπλάσια εξαιτίας της αύξηση νοσηλειών.

Για το λόγο αυτό εγκατέστησαν για προληπτικούς λόγους έναν δεύτερο αεροποιητή.

Σε ανακοίνωση του ΓΝΛ επισημαίνονται τα εξής:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υποδέχεται και περιθάλπει ασθενείς που νοσούν από COVID-19.

Στην δραματική αυτή συγκυρία της πανδημίας και της αύξησης των κρουσμάτων στον Νομό μας και στην πόλη μας, μέσα από μία σειρά αποφάσεων και ενεργειών, στο πλαίσιο της διαχείρισης του οξύτατου αυτού προβλήματος, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποτελεσματική οργάνωση του, σε επίπεδο κλινικών, έμψυχου δυναμικού καθώς και εξοπλισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εγκατάσταση ενός δεύτερου αεροποιητή, στην υπάρχουσα δεξαμενή οξυγόνου, καθώς η εγκατάσταση λειτουργούσε κοντά στα όρια της.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία παρουσιάστηκαν, η ημερήσια κατανάλωση οξυγόνου είναι πενταπλάσια, με πλήρωση της δεξαμενής σε καθημερινή βάση.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 08.12.2020, ώστε σε ενδεχόμενη νέα αύξηση της κατανάλωσης ή επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών».