Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trump Media αποκαλύπτει νέα ανάπτυξη για την Truth Social

204

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trump Media & Technology Group, Devin Nunes, αποκάλυψε την Κυριακή (14/4) στο Fox News ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, όχι μόνο έχει αυξηθεί σε ιδιώτες επενδυτές αλλά είναι απαλλαγμένη από χρέη.

Ο Nunes εμφανίστηκε στο “Sunday Morning Futures” για να συζητήσει το δημόσιο άνοιγμα της πλατφόρμας του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συγχώνευση με τους μετόχους της Digital World Acquisition Corp., μιας εισηγμένης εταιρείας, σύμφωνα με το Associated Press.

Η παρουσιάστρια του Fox, Maria Bartiromo, αναφέρθηκε στην «απώλεια» της εταιρείας μετά το άνοιγμα των δύο εβδομάδων, ρωτώντας τον Nunes πότε πρέπει να αναμένεται «ανάπτυξη».

Ο Devin Nunes απάντησε: «Είναι σημαντικό να θυμάσαι, ότι αυτοί οι αριθμοί βασίζονται στη μεγαλύτερη IPO στην ιστορία, οπότε ήμασταν υπερβολικοί. Αν κοιτάξετε πραγματικά το κόστος που κατασκευάσαμε, το Truth Social , μια αδιαπέραστη πλατφόρμα, που όλοι είπαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη χρήση εταιρειών Big Tech».

Ο Nunes εξήγησε, «Ακόμα κι αν λάβεις το κόστος που μας πήρε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είμαστε σε καλή θέση. Γιατί είμαστε καλά; Γιατί δεν έχουμε χρέος. Βγαίνουμε από αυτό χωρίς χρέος, μια πλατφόρμα που λειτουργεί πραγματικά, πολύ καλά που επικοινωνεί με εκατομμύρια ανθρώπους. Και έχουμε και 200 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TMTG συνέχισε να περιγράφει το «οικοσύστημα» της Truth Social εστιάζοντας στην απόκτηση και την κατασκευή νέας τεχνολογίας αντί να «στηρίζεται» στη μεγάλη τεχνολογία. Τόνισε επίσης ότι ενώ η εταιρεία είναι μοναδική, οι μικροεπενδυτές της συνέχισαν να εκτοξεύονται στα ύψη.

«Όταν βγήκαμε για να κάνουμε αυτή τη συγχώνευση, χρειάστηκε λίγος χρόνος. Ένας από τους λόγους, όχι μόνο ο κανονισμός, αλλά είχαμε σχεδόν 400.000 άτομα –μικρούς μετόχους– που είχαν επενδύσει σε αυτή την εταιρεία. Τώρα, μαντέψτε τι συνέβη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι έχουμε προσθέσει πάνω από 200.000 νέους ιδιώτες επενδυτές. Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει άλλη εταιρεία εκεί έξω που να έχει ιδιώτες επενδυτές όπως αυτή», δήλωσε ο Nunes.

Μετά το άνοιγμά της στα τέλη Μαρτίου, η μητρική εταιρεία της Truth Social, Trump Media & Technology Group (TMTG), αποτίμησε έως και 9 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο Nasdaq. Μέσα στην πρώτη ημέρα του, το TMTG σημείωσε άλμα 37%, σύμφωνα με το Reuters.

Ενώ οι συναλλαγές έδειξαν ότι η μετοχή της Trump Media υποχώρησε 12% την Παρασκευή (12/4), σύμφωνα με το CBS News, ο Nunes εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της πλατφόρμας αποκαλώντας την «σπίτι για όλους».

«Κοιτάξτε, είμαστε ένα μέρος για όλους, γι’ αυτό δεν είναι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες τα τελευταία 100 χρόνια. Θέλω να πω, αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο γνωρίζουμε ότι είμαστε δημοφιλείς, αλλά ταυτόχρονα, χτίζουμε ποιοτική τεχνολογία που λειτουργεί και είναι άθραυστη», δήλωσε ο Nunes.