Ο δήμαρχος της Αμβέρσας έδωσε συνέντευξη, αλλά δεν φόραγε παντελόνι

334

Το Βέλγιο, παρόλο που αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό, χωρίζεται σε δύο διακριτές γλωσσικά μεταξύ τους περιοχές, τη γερμανόφωνη Φλάνδρα και τη γαλλόφωνη Βαλλωνία. Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει έντονη αποσχιστική τάση από την πλευρά της Φλάνδρας, κύριος φορέας της οποίας είναι το δεξιό αυτονομιστικό κόμμα New Flemish Alliance (NVA). Επικεφαλής του κόμματος είναι ο δήμαρχος Αμβέρσας και ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς στο Βέλγιο Bart De Wever. Ο τελευταίος υπέπεσε σε ένα πρωτοφανές ατόπημα όταν παραχώρησε online συνέντευξη έχοντας πίσω του έναν… καθρέφτη.

Κι αυτό διότι ο δήμαρχος είχε τη φαεινή ιδέα να παραχωρήσει τη συνέντευξη χωρίς παντελόνι φορώντας μόνο ένα πουκάμισο και από κάτω το εσώρουχό του. Είχε ξεχάσει όμως τον καθρέφτη. «Φοράτε ένα πολύ ωραίο πουκάμισο, μάλλον το φοράτε ειδικά για εμάς. Αλλά κάτω από αυτό το πουκάμισο, να υποθέσω ότι είστε εκεί με το εσώρουχό σας;», ρώτησε χωρίς να κρατηθεί η οικοδέσποινα του Radio 2 Kim Debrie κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία μεταδόθηκε επίσης στο διαδίκτυο.

Συνέντευξη παντελόνι: Η αντίδραση του πολιτικού

«Πώς μπορείς να το καταλάβεις;», ρώτησε ο De Wever τη δημοσιογράφο. «Γαμώτο, γιατί πιθανώς κάθομαι μπροστά από έναν καθρέφτη. Δεν το έλαβα υπόψη. Η χρονιά ξεκινά με μια ιδιαίτερα ντροπιαστική στιγμή, θα το θυμάμαι εδώ και πολύ καιρό», παραδέχθηκε.