Ο Κινέζος πρόεδρος συναντήθηκε τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

174

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ, την Παρασκευή (7/6) στο Πεκίνο.

Επισημαίνοντας ότι η Κίνα και το Πακιστάν είναι καλοί γείτονες που συνδέονται με βουνά και ποτάμια, καλοί φίλοι που μοιράζονται πίστη και δικαιοσύνη, καλοί εταίροι που βοηθούν ο ένας τον άλλον και καλά αδέρφια που μοιράζονται περιουσία και θλίψη, ο Σι είπε ο στρατηγικός συνεταιρισμός παντός καιρού Κίνας-Πακιστάν Η εταιρική σχέση εμβαθύνθηκε συνεχώς και απολάμβανε ισχυρή δημόσια υποστήριξη με ισχυρή εσωτερική κινητήρια δύναμη και ευρείες προοπτικές ανάπτυξης.

Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Πακιστάν για να υποστηρίξει σταθερά η μία την άλλη, να ενισχύσει τη συνεργασία, να εμβαθύνει τον στρατηγικό συντονισμό, να επιταχύνει την οικοδόμηση μιας ακόμη στενότερης κοινότητας Κίνας-Πακιστάν με κοινό μέλλον στη νέα εποχή και να συνεισφέρει περισσότερο στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. ανάπτυξη και ευημερία, σημείωσε ο Σι.

Ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι το κλειδί για τη διαρκώς ισχυροποιούμενη σιδερένια φιλία μεταξύ Κίνας και Πακιστάν βρίσκεται στην αμοιβαία κατανόηση, την υψηλή εμπιστοσύνη και τη σταθερή υποστήριξη μεταξύ των δύο πλευρών. Ευχαρίστησε το Πακιστάν για τη μακροπρόθεσμη και σταθερή υποστήριξή του προς την Κίνα σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα και τις μεγάλες ανησυχίες της Κίνας.

Η Κίνα θα υποστηρίξει, όπως πάντα, σταθερά το Πακιστάν στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, στην επιδίωξη μιας αναπτυξιακής πορείας που ταιριάζει στις εθνικές της συνθήκες και στην αποφασιστική καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σημείωσε.

Ο Κινέζος πρόεδρος είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να προωθήσει την ευθυγράμμιση της υψηλής ποιότητας συνεργασίας Belt and Road με τα αναπτυξιακά σχέδια του Πακιστάν, να πραγματοποιήσει συνεργασία στη γεωργία, την εξόρυξη και την κοινωνική ζωή υπό το φως των τοπικών συνθηκών, να κάνει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας Κίνας-Πακιστάν ο Οικονομικός Διάδρομος (CPEC) εμβαθύνει και είναι πιο συγκεκριμένος και συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Πακιστάν.

Ελπίζει ότι το Πακιστάν θα συνεχίσει να δημιουργεί ένα ασφαλές, σταθερό και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον και να εγγυάται ειλικρινά την ασφάλεια του κινεζικού προσωπικού, έργων και ιδρυμάτων στο Πακιστάν, είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να ενισχύσει τον συντονισμό και τη συνεργασία με το Πακιστάν στα Ηνωμένα Έθνη, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και άλλους πολυμερείς μηχανισμούς, να προωθήσει από κοινού μια ισότιμη και εύρυθμη παγκόσμια πολυπόλωση και μια οικονομική παγκοσμιοποίηση που είναι περιεκτική και ωφελεί όλους, εστιάζοντας στην αναπτυξιακή ατζέντα. να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφαλείας, να βελτιώσει την παγκόσμια διακυβέρνηση και να προστατεύσει τα κοινά συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών και τη διεθνή δικαιοσύνη και δικαιοσύνη, είπε.

Ο Σεχμπάζ είπε ότι υπό την ηγεσία του προέδρου Σι, η Κίνα έχει επιτύχει μεγάλα επιτεύγματα στην ανακούφιση της φτώχειας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ανάπτυξη, τα οποία έχουν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή.

Το Πακιστάν εκτιμά και υποστηρίζει πλήρως την Πρωτοβουλία Belt and Road, την Global Development Initiative, την Global Security Initiative και την Global Civilization Initiative που πρότεινε ο Πρόεδρος Σι, τα οποία παρείχαν στρατηγική καθοδήγηση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα και για την προώθηση της οικοδόμησης έναν πιο ειρηνικό και καλύτερο κόσμο, είπε.

Είπε ότι ο CPEC προώθησε έντονα την εθνική ανάπτυξη του Πακιστάν και έφερε απτά οφέλη στον πακιστανικό λαό. Σημείωσε ότι το Πακιστάν θα μάθει από την εμπειρία της Κίνας στη διακυβέρνηση, θα συνεχίσει να εργάζεται με την Κίνα για τη συνεργασία υψηλής ποιότητας Belt and Road και θα εμβαθύνει την πρακτική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Ο Σεχμπάζ επανέλαβε ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της Κίνας ή να κλονίσει τη σιδερένια φιλία μεταξύ Πακιστάν και Κίνας. Σημείωσε ότι το Πακιστάν θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κίνας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα βασικά του συμφέροντα χωρίς δισταγμό.