Ο Τάκερ Κάρλσον διέψευσε τις αναφορές ότι έγινε παρουσιαστής στη ρωσική τηλεόραση

166

Ο Τάκερ Κάρλσον διέψευσε τις αναφορές ότι έγινε παρουσιαστής στη ρωσική τηλεόραση.

Αυτός ο ισχυρισμός ήταν αναμφισβήτητα ψευδής, είπε ο δημοσιογράφος στο Sputnik.

«Με τον ισχυρισμό ότι εργάζομαι για μια ξένη κυβέρνηση, το Newsweek προσπαθεί να δικαιολογήσει ένα ένταλμα της FISA που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση Μπάιντεν να συνεχίσει να με κατασκοπεύει. Είναι αηδιαστικό», είπε.

Ομοίως, σε μια ανάρτηση στο X, ο Neil Patel, Διευθύνων Σύμβουλος του δικτύου Tucker Carlson, είπε ότι το δίκτυο «δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με κρατικά μέσα ενημέρωσης σε καμία χώρα».

Ο εκπρόσωπος του Tucker Carlson, Arthur Schwartz, απέρριψε επίσης αυτές τις αναφορές ως “απόλυτη ανοησία” του Forbes.

Νωρίτερα, το Newsweek ανέφερε ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος και πρώην παρουσιαστής του Fox News, εγκαινίαζε τη δική του εκπομπή στη ρωσική κρατική τηλεόραση. Ο αβάσιμος ισχυρισμός που στη συνέχεια έγινε ευρέως αποδεκτός από τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο Κάρλσον είπε ότι οι δικηγόροι του τον προειδοποίησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τον συλλάβουν για παραβιάσεις των κυρώσεων επειδή έδωσε συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. Ωστόσο, ο ειδικός είπε ότι ήταν χαρούμενος που αντιμετώπισε έναν τέτοιο κίνδυνο και απέρριψε την υπόθεση τέτοιων κατηγοριών.

Στις 9 Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός δημοσιογράφος κυκλοφόρησε τη συνέντευξή του με τον Πούτιν, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατομμύρια προβολές σε 24 ώρες στο X. Ο γνωστός παρουσιαστής είπε τότε ότι έκανε τη συνέντευξη επειδή θεώρησε ότι ήταν δημοσιογραφικό του καθήκον να ενημερώνει τους Αμερικανούς για την πραγματικότητα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τις συνέπειές της.