ΟΑΚΑ: «Μικρή η πιθανότητα να πέσει το στέγαστρο – Η τρίτη μελέτη θα κρίνει πολλά», λέει ο καθηγητής Καρύδης

345

Η τρίτη μελέτη της κατασκευής του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ θα κρίνει πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η εγκατάσταση σύμφωνα με τον καθηγητή αντισεισμικών κατασκευών Παναγιώτη Καρύδη.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο καθηγητής Παναγιώτης Καρύδης εξέφρασε την άποψη η πιθανότητα να πέσει το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ είναι μικρή.

 

Για το χρονικό διάστημα που το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό είπε… «Σήμερα έχουμε την πρώτη μελέτη και σε δύο μήνες θα βγει η δεύτερη που θα συμπληρώσει την πρώτη. Για να πούμε ακριβώς πόσο αυτό θα εξαρτηθεί από την τρίτη μελέτη εφαρμογής, η οποία θα ασχοληθεί με τις προδιαγραφές και υπολογισμούς. Δεν ξέρω τι θα βγάλει η τρίτη μελέτη».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, «μέσα στο 2023 θα πρέπει να έχει τελειώσει», ωστόσο αυτό εξαρτάται από πολλούς παράμετρους.

 

Όπως είπε ο ίδιος, οι σκουριές εντοπίζονται στις συγκολλήσεις, το οποίο δεν σημαίνει ότι το ΟΑΚΑ καταρρέει.

«Θεωρώ ότι δεν είναι επικίνδυνο με αυτό που βλέπω. Οι σκουριές και τα προβλήματα στις μεταλλικές κατασκευές είναι τυπικές. Γίνεται σε ένα σημείο, επαναλαμβάνεται ξανά, γιατί υπάρχει η ίδια τεχνοτροπία που κολλάει το ένα κομμάτι με το άλλο».

Για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ είπε χαρακτηριστικά… «Αποκλείστηκε προληπτικά η εγκατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταρρέει Οι θεατές δεν έχουν σχέση με το στέγαστρο, είναι δύο ανεξάρτητες κατασκευές. Η πιθανότητα να πέσει είναι εξαιρετικά μικρή».