Οι Κινέζοι τουρίστες προτιμούν τους λιγότερο τουριστικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια

256

Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να προσελκύει Κινέζους τουρίστες, φέτος το καλοκαίρι οι τελευταίοι προτίμησαν τους λιγότερο τουριστικούς προορισμούς κάνοντας συναρπαστικά ταξίδια πολλών ημερών.

Η Κροατία, που βρίσκεται κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, έχει σημειώσει σημαντική αύξηση των Κινέζων τουριστών. 96.700 Κινέζοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Κροατία έως τις 21 Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση 93% σε σχέση με πέρυσι. Η πόλη Ντουμπρόβνικ (Dubrovnik), ο εξέχων τουριστικός προορισμός στη νότια Κροατία, η πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Σπλιτ (Split) ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Η Αλβανία κερδίζει επίσης δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων ταξιδιωτών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας, 13.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν τη χώρα στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 118,6%.

Εκτός από την αλλαγή των προτιμώμενων προορισμών τους, οι Κινέζοι τουρίστες προτιμούν τώρα τα συναρπαστικά ταξίδια πολλών ημερών σε σχέση με το γρήγορο και έντονο στυλ τουρισμού των προηγούμενων ετών.

Στο ολλανδικό χωριό Γκίτχοορν (Giethoorn), γνωστό ως «Βενετία του Βορρά» για τους γαλήνιους υδάτινους δρόμους και το γραφικό τοπίο του, οι Κινέζοι τουρίστες προτιμούν όλο και περισσότερο μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή και την πολιτιστική εμβάθυνση.

Ομοίως, η πόλη Ντινάντ (Dinant) του Βελγίου, μια γραφική μικρή πόλη κατά μήκος του ποταμού Μους (Meuse) και γενέτειρα του σαξοφώνου, προσελκύει επίσης Κινέζους τουρίστες.

Για να ανταποκριθούν σε αυτή την αυξανόμενη αγορά, οι ευρωπαϊκές χώρες προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους.

Η πόλη Ντινάντ εισήγαγε σήμανση στην κινεζική γλώσσα και αύξησε την παρουσία της στις δημοφιλείς κινεζικές ταξιδιωτικές πλατφόρμες.

Η Τσεχική Δημοκρατία είδε φέτος αύξηση 125,7% στους Κινέζους τουρίστες, εν μέρει λόγω της επανέναρξης των απευθείας πτήσεων μεταξύ Πεκίνου και Πράγας (Prague).

Στη Φινλανδία, το αεροδρόμιο του Ελσίνκι (Helsinki) έχει βελτιώσει τις υπηρεσίες του για τους Κινέζους ταξιδιώτες, προσφέροντας σήμανση στην κινεζική γλώσσα και αποδεχόμενη μεθόδους πληρωμής όπως η Alipay.

Η Λιθουανία, που προηγουμένως ήταν εκτός του ραντάρ των περισσοτέρων Κινέζων ταξιδιωτών, αναδύεται ως νέος προορισμός. Η πρωτεύουσα Βίλνιους είναι γνωστή για την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική παλιά πόλη της, η οποία αποτελεί επίσης μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι τουριστικές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν υπηρεσίες στην κινεζική γλώσσα.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρόσθεσε επίσης πινακίδες στην κινεζική γλώσσα και εισήγαγε δύο ρομπότ που παρέχουν υπηρεσίες στην κινεζική γλώσσα για να προσαρμοστεί στην αυξανόμενη εισροή Κινέζων τουριστών.