Όλαφ Σολτς: Η Ρωσία είναι μόνη στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

186

Τη σταθερή υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία υπογράμμισε σήμερα Παρασκευή (24.2.2023), 1 χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος τόνισε ότι εργάζεται για την ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά της Ρωσίας.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε σαφές σε διεθνές επίπεδο ότι η Ρωσία στέκεται μόνη στον κόσμο με την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς στην πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λίγο πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο για μια επίσκεψη στην Ινδία.

«Είμαι σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό (Ναρέντρα) Μόντι εδώ και μήνες και θα προωθήσω για ακόμη μια φορά τη θέση μας και την άποψή μας για αυτό τον πόλεμο», είπε ο Γερμανός καγκελάριος ενώ ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή άλλων 4 αρμάτων μάχης Leopard.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους έλαβε την απόφαση για την παράδοση των 4 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 Α6 στην Ουκρανία κατόπιν συνεννόησης με τους στρατιωτικούς, καθώς αυτά θα δοθούν από τα αποθέματα της Bundeswehr.

Σήμερα, επίσης, πραγματοποιήθηκε αντιρωσική διαδήλωση στο Βερολίνο, με ακτιβιστές να παρκάρουν ένα κατεστραμμένο σκουριασμένο ρωσικό άρμα μάχης έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη γερμανική πρωτεύουσα.