Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα»

5096

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την νέα ήττα στις εκλογές με την Όλγα Γεροβασίλη να παραδέχεται ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ευχάριστο ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί το κόμμα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε μόλις 3 μέρες μετά από διπλές εκλογές που δεν ήταν με το πιο ευχάριστο αποτέλεσμα για μας αλλά εκτιμώ ότι δεν ευχάριστο αποτέλεσμα και για την προοδευτική παράταξη στη χώρα, για την Αριστερά και τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Είναι μια ανισορροπία. Βεβαίως έχουμε και την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη βουλή και ίσως για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, τέτοιους συσχετισμούς δεξιάς και ακροδεξιάς», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

 

Σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς και την είσοδο κομμάτων που την εκφράζουν στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε. «Δε θα είναι ευχάριστο να υπάρχουν τρεις ακροδεξιοί αρχηγοί κομμάτων μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και μια δεξιά που εμπεριέχει η ίδια πολλούς ανθρώπους, και η ίδια η ΝΔ, με ακροδεξιές αντιλήψεις».

«Σύντομα θα έχουμε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος»
«Έχω κάποια σημεία στο μυαλό μου, κάποια τα έχουμε πει. Μέσα σε εκλογές, με πολλαπλά ζητήματα να τρέχουν, δεν είναι εύκολο. Τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και πολύ σύντομα θα έχουμε κάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα έχουμε δει βαθύτερα αίτια που οφείλονται και σε μας και σε κοινωνικές μεταβολές που ενδεχομένως δεν ανταποκριθήκαμε αναλόγως», είπε η ίδια αναφερόμενη στα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μια λανθασμένη επιλογή, όπως πολλάκις έχει ειπωθεί, ήταν η απλή αναλογική.

Όσο για ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα; «Ο Τσίπρας είναι πολύτιμος για εμάς, την Αριστερά, την προοδευτική παράταξη, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Τσίπρας ως πρόεδρος ενός κόμματος της Αριστεράς του 3% έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δύναμη. Είμαστε σε μια πορεία που δεν είναι η καλύτερη για μας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εφόδια και τα προσόντα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα».

Η κα Γεροβασίλη μίλησε για αλλαγές στα «πολιτικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και μια διαφορετική ανάγνωση των κοινωνικών αναγκών. Εκ των πραγμάτων, το 2019 δεν έγιναν οι βαθιές αλλαγές που ήταν απαραίτητες».

Η ίδια μίλησε και για αναζήτηση των αιτίων που έφεραν ξανά άνοδο στην ακροδεξιά. «Να αναγνωρίσουμε το καινούργιο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Όταν έχεις την ακροδεξιά να παίρνει κεφάλι και ένα φασιστικό κόμμα να εισέρχεται στη Βουλή, θα πρέπει να κάνεις άλλες αναγνώσεις».

Όσο για τις διαδικασίες που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ… Αυτές θα πρέπει να τρέξουν «το συντομότερο δυνατόν με αποφασιστικότητα, ρεαλισμό, αποτελεσματικότητα, γιατί τρέχει η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από αυτήν».