Ολλανδία: Συντρίμμια από κινητήρα Boeing 747 400 έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή

423

Δύο οι τραυματίες.

 

Η ολλανδική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, μετά την πτώση, πριν από δύο ημέρες, συντριμμιών από ένα εμπορευματικό αεροσκάφος Boeing 747 400, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι στη νότια Ολλανδία, όπως ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, την ίδια ημέρα με ένα ανάλογο περιστατικό στο Κολοράντο, κατά το οποίο ένα άλλο μοντέλο της Boeing, ένα 777, με 241 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να κάνει εκτάκτως αναστροφή μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον δεξιό κινητήρα του. Σήμερα, όλα τα Boeing 777, που είναι εξοπλισμένα με τον ίδιο κινητήρα, καθηλώθηκαν.

Στην Ολλανδία, επρόκειτο για ένα φορτηγό αεροσκάφος, ένα Boeing 747 400, που αντιμετώπισε δυσκολίες λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, το Σάββατο το απόγευμα, από το αεροδρόμιο Μάαστριχτ Άαχεν, με τον πύργο ελέγχου να εντοπίζει «φωτιά στον κινητήρα», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε η διεύθυνση του αερολιμένα την Κυριακή.

«Διεξάγεται μια τεχνική έρευνα. Επομένως, θα εξετάσουμε εάν υπάρχει κάποια ευθύνη σε ό,τι συνέβη. Η εταιρεία Boeing θα ερωτηθεί», δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της ολλανδικής αστυνομίας, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Το αεροσκάφος, το οποίο είχε κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη και μετέφερε εμπορεύματα, μεταξύ άλλων φαρμακευτικά προϊόντα, προχώρησε εντέλει σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λιέγης, στο γειτονικό Βέλγιο.

Ολλανδικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα συντρίμμια τα οποία έπεσαν στο έδαφος στο Μέρσεν, κοντά στο Μάαστριχτ. Ένα εξ αυτών είχε καταλήξει στο αμάξωμα ενός οχήματος.

«Σοκαρίστηκα το ίδιο με όλους τους κατοίκους» της κοινότητας, δήλωσε σήμερα στο AFP η δήμαρχος του Μέρσεν, Μίριαμ Κλέρμοντς- Άρετς, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Η δήμαρχος, που διαμένει κοντά στο αεροδρόμιο, περιέγραψε ότι «άκουσε τις αναφλέξεις που προέρχονταν από το αεροσκάφος», διευκρινίζοντας πως έπεσαν «πολλά θραύσματα».

Σύμφωνα με την ίδια, τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση των συντριμμιών, μια «ηλικιωμένη κυρία και ένα παιδί». Η γυναίκα χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση τη νύχτα.

Το αεροδρόμιο Μάαστριχτ Άαχεν, στην Ολλανδία, ανέφερε πως «λυπάται για το περιστατικό» και θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους τραυματίες.